ΤΟΠΙΚΑ

Στο εδώλιο 12 πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου

στο-εδώλιο-12-πρώην-και-νυν-δημοτικοί-σύ-321170

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται την ερχόμενη Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, συνολικά 12 πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι. Σε βάρος τους η δημοτική αρχή Βόλου έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, στον απόηχο του άγριου ξύλου που έπεσε τον Σεπτέμβριο του 2018 στην εξέδρα του δημοτικού συμβουλίου, όταν επιχειρήθηκε να συζητηθεί θέμα για τη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ και αντιδρώντες όρμησαν στην έδρα.

Οι εικόνες του δημοτικού συμβουλίου που είχε μετατραπεί σε ρινγκ είχαν κάνει τον γύρο της Ελλάδας. Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συνολικά 12 δημοτικοί σύμβουλοι απουσίασαν και με κείμενο που συνυπέγραψαν καθιστούσαν υπεύθυνη τη δημοτική αρχή για την τροπή που είχε πάρει η προηγούμενη συνεδρίαση, με παρά λίγο θύμα τον πρόεδρο, Γιώργο Μουλά.

Το κείμενο με το οποίο εξηγούσαν τους λόγους της απουσίας τους οι 12, χαρακτηρίστηκε κατάπτυστο από τη δημοτική αρχή και με εντολή του δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, κατατέθηκε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στην επικείμενη εκδίκαση αναφέρεται με ανακοίνωσή του το «Ξεκίνημα», ζητώντας να αθωωθούν οι 12 δημοτικοί σύμβουλοι και υποστηρίζοντας ότι «η αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή Μπέου δεν είναι ποινικό αδίκημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου