ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτό σήμερα στο κοινό το ιατρείο πόνου στο Νοσοκομείο Βόλου για συμβουλές

ανοιχτό-σήμερα-στο-κοινό-το-ιατρείο-πό-321020

Με το μήνυμα «Ισότητα στην παρηγορική φροντίδα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», νοσοκομεία από όλη τη χώρα συντονίζονται για 5η συνεχή χρονιά για να γιορτάσουν σήμερα την Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας.

Φέτος στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται συγκέντρωση υπογραφών σε επιστολή στήριξης την οποία έχουν ήδη υπογράψει εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και ασθενών.

Το ιατρείο πόνου στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο για 5η χρονιά συμμετέχει στη δράση της Εταιρείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας με σκοπό τη γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό της ενασχόλησης του, πάντα σε εθελοντική βάση, με τον χρόνιο και ανίατο πόνο, τη θεραπευτική και υποστηρικτική του προσέγγιση.

Στο πλαίσιο αυτό οι αρμόδιοι γιατροί σήμερα από τις 10.00 μέχρι και τις 18.00 θα βρίσκονται στον χώρο του ιατρείου πόνου του νοσοκομείου στη διάθεση του κοινού για να λύσουν όποια απορία ή να συμβουλέψουν για το κάθε πρόβλημα.

«Τα ιατρεία πόνου και παρηγορικής φροντίδας είναι τα ιατρεία στα οποία ακουμπούν τον πόνο, την αγωνία και συχνά την απελπισία τους οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις εκεί που εκατοντάδες συνάνθρωποί μας κάθε χρόνο ξαναβρίσκουν το χαμόγελό τους. Η εμπειρία από την πανδημία covid 19 ωστόσο μας έδειξε περίτρανα ότι κανένας υγειονομικός θεσμός δεν είναι δυνατόν να στηρίζεται αποκλειστικά στον ηρωισμό ακόμη κι όταν αυτός φτάνει στα όρια της αυτοθυσίας», τονίζουν οι υπογράφοντες την επιστολή και ζητούν την ένταξη στο νέο νομοσχέδιο περί παρηγορικής φροντίδας», ζητώντας να ικανοποιηθούν αιτήματα που αφορούν στην πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε θεραπεία πόνου και παρηγορική αγωγή όσων την έχουν ανάγκη, σε κάθε γωνιά της χώρας, μέσα από τα συγκεκριμένα ιατρεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου