ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής

πανηγυρίζει-η-εκκλησία-της-ζωοδόχου-π-320821

Εκτακτα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων σήμερα για το λόφο της Γορίτσας

Παρουσία πλήθους πιστών θα τελεστούν και φέτος οι καθιερωμένες λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο λόφο της Γορίτσας, ενώ για την εξυπηρέτηση του κοινού από το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου θα εκτελούνται σήμερα έκτακτα δρομολόγια, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Το ιστορικό εκκλησάκι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για αρκετό κόσμο. Αναλυτικά σήμερα στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου.

Επίσης πανηγυρίζουν οι εκκλησίες της Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσης και της Ιεράς Μονής Παναγίας Λαμπηδώνος, στην Λαμπινού. Αναλυτικά στην εκκλησία της Βυζίτσας θα τελεστεί σήμερα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου και αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος.

Στην εκκλησία της Λαμπινούς σήμερα στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ηγουμένου Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου και αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Μάξιμου Παπαϊωάννου.

Εκτακτα δρομολόγια

Και φέτος το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου πραγματοποιεί έκτακτα δρομολόγια προς το λόφο της Γορίτσας για τη μεταφορά των προσκυνητών.

Συγκεκριμένα, σήμερα από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, θα εκτελούνται δρομολόγια από την αφετηρία του Αναύρου στο λόφο της Γορίτσας, ενώ αύριο Παρασκευή θα εκτελούνται δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου ενημερώνει ότι για τη συγκεκριμένη διαδρομή δεν ισχύουν οι κάρτες ελεύθερης κυκλοφορίας των ΑμεΑ, καθώς και οι κάρτες μειωμένου εισιτηρίου των πολυτέκνων και των φοιτητών. Τα εισιτήρια που θα χρησιμοποιούνται θα είναι χρώματος πράσινου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου