ΤΟΠΙΚΑ

Δεκαήμερο εκπτώσεων στην αγορά Βόλου και Ν. Ιωνίας

δεκαήμερο-εκπτώσεων-στην-αγορά-βόλου-320411

Αρχίζει αύριο Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως 10 του μήνα στην τοπική αγορά

Σε εκπτωτικούς ρυθμούς κινείται και πάλι η τοπική αγορά από αύριο Παρασκευή 1 έως και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, με την ελπίδα της τόνωσης του ενδιαφέροντος των καταναλωτών και την αύξηση του τζίρου στα ταμεία των εμπορικών επιχειρήσεων να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο πλαίσιο του δεκαημέρου εντάσσεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου με προτεινόμενο ωράριο από το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας 11 το πρωί με 5 το απόγευμα, για όσους επιθυμούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους τη συγκεκριμένη μέρα.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Απόστολος Οντόπουλος επέστησε την προσοχή των επαγγελματιών, ενώ υπογράμμισε ότι «χρειάζεται πολλή προσοχή από την πλευρά των συναδέλφων να μην ξεπεράσουν τις δέκα μέρες των εκπτώσεων, γιατί θα έρθουν αντιμέτωποι με πολύ υψηλά πρόστιμα».

Καταναλωτές και έμποροι αναμένουν με έκδηλη αδημονία το συγκεκριμένο δεκαήμερο, για διαφορετικούς λόγους και κοινή συνισταμένη την τόνωση της κίνησης στην τοπική αγορά.

«Ελπίζουμε ότι για μια ακόμη φορά οι καταναλωτές θα προτιμήσουν τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις και προσδοκούμε να αυξήσουμε γενικότερα τις εισπράξεις και τους τζίρους, καθώς το δίμηνο Σεπτέμβρη – Οκτώβρη, που προηγήθηκε, ήταν από τα πολύ άσχημα, που αντιμετώπισε η εμπορική αγορά» σημείωσε ο πρόεδρος.

Το τριήμερο, ωστόσο, αποτέλεσε τονωτική ένεση για τους εμπόρους, καθώς ευνοήθηκε, εν μέρει, η τοπική αγορά από το κύμα των επισκεπτών που κατέκλυσαν τον Βόλο και το Πήλιο. Η κίνηση φάνηκε κυρίως το πρωί του περασμένου Σαββάτου, με τον πρόεδρο των εμπόρων να υπογραμμίζει ότι «δεν αποκομίζουμε άμεσα οφέλη από τα τριήμερα. Δεν έχει την ίδια σημασία το τριήμερο σε σχέση με την εστίαση και τους ξενοδόχους. Παρ’ όλα αυτά είναι θετικό και θέλουμε να υπάρχει, γιατί έμμεσα τα χρήματα καταλήγουν και σε μας», είπε.

Στο μεταξύ, οι διερευνητικές ερωτήσεις των καταναλωτών ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες ενόψει της έναρξης του δεκαημέρου των εκπτώσεων, με τον κ. Οντόπουλο να υπογραμμίζει ότι «το συγκεκριμένο δεκαήμερο προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου