ΤΟΠΙΚΑ

Τέταρτη ημέρα κατάληψης στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

τέταρτη-ημέρα-κατάληψης-στο-1ο-επαλ-ν-ι-319446

Στην τέταρτη ημέρα κατάληψης βρέθηκε χθες το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας με τους μαθητές να αρνούνται να μπουν στις αίθουσες διδασκαλίας και τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας webex.

Οι μαθητές ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους την περασμένη Πέμπτη, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του νέου δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου. Τα λουκέτα κλείδωσαν ξαφνικά, με τους μαθητές να θέτουν μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, την τράπεζα θεμάτων αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Παρά τις προσπάθειες των καθηγητών, οι οποίοι εξηγούν ότι τα θέματα που θέτουν οι μαθητές δεν άπτονται της αρμοδιότητας του σχολείου, αλλά αποτελούν μέρος της κεντρικής πολιτικής, οι μαθητές έως και χθες δεν επέστρεφαν στις αίθουσες διδασκαλίας.

Σε μια ύστατη προσπάθεια, χθες συγκλήθηκε άτυπο σχολικό συμβούλιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μαθητών και των συλλόγων διδασκόντων και γονέων. Εκπαιδευτικοί και γονείς εξήγησαν στους μαθητές ότι οι κινητοποιήσεις οδηγούν σε αδιέξοδο και τους πρότειναν να αλλάξουν μορφή αγώνα και να παλέψουν για τα αιτήματά τους μέσα από επιστολές προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Υπουργείο Παιδείας.

«Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική. Προς το παρόν υπάρχει αδιέξοδο», σχολίασε ο διευθυντής του σχολείου, Δημήτρης Κόκκινος.

Αυτές τις τέσσερις ημέρες, τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webex. «Τα μαθήματα δεν χάνονται, η ποιότητα όμως δεν είναι η ίδια. Και επιπλέον χάνουμε και τον ρυθμό που υπάρχει στην κούρσα της σχολικής χρονιάς», ανέφερε ο κ. Κόκκινος.

Σημειώνεται ότι χθες, σε κατάληψη βρέθηκε και το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Γενικώς τις τελευταίες ημέρες, καθημερινά και διαφορετικά σχολεία κλειδώνουν λουκέτα καταλήψεων, με εκπαιδευτικούς να μιλούν για ένα… έθιμο που τηρείται κάθε χρόνο, τέτοια περίπου περίοδο, μετά την εκλογή των μαθητικών συμβουλίων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου