ΤΟΠΙΚΑ

Τελεσίγραφο για τραπεζοκαθίσματα

τελεσίγραφο-για-τραπεζοκαθίσματα-319315

Τελεσίγραφα σε επιχειρήσεις εστίασης, που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν φροντίσει για την έκδοση άδειας χρήσης για το 2021 που τελειώνει, απευθύνει η Δημοτική Αστυνομία Βόλου.

Κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, από προχθές Δευτέρα, έχουν ξεκινήσει ελέγχους σε επιχειρήσεις και όπου διαπιστώνουν τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων χωρίς όμως άδεια, απευθύνουν συστάσεις για την άμεση πληρωμή των τελών. Στους επιχειρηματίες δίνεται προθεσμία μιας εβδομάδας να περάσουν από τα δημοτικά ταμεία για την τακτοποίηση των οφειλών τους, πριν βεβαιωθούν πρόστιμα κατά τον επανέλεγχο.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσα Μορφογιάννη, συνολικά υπάρχουν οφειλές από 174 επιχειρηματίες εστίασης, οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να φροντίσουν για την εξόφληση των αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, καθώς με τη λήξη του οικονομικού έτους θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Από σήμερα, Τετάρτη, μάλιστα, κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας δεν θα βγαίνουν για ελέγχους μόνο τα πρωινά. Θα ενεργοποιηθεί και απογευματινή βάρδια, προκειμένου όλοι να ενημερωθούν το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα με τους ελέγχους για τις άδειες, γίνονται και έλεγχοι για την τήρηση των νέων πιο αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, αλλά και για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

Σημειώνεται ότι με πρόσφατη απόφαση που λήφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου κατά την ψήφιση των τελών για το 2022, ο τρόπος καταβολής των ετήσιων τελών χρήσης για κοινόχρηστους χώρους παραμένει ίδιος με το 2021και προβλέπει:

-Για άδειες έως 150 ευρώ να εξοφλούνται εφάπαξ.

-Στην περίπτωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ο οφειλέτης θα πρέπει να καταθέσει στον Δήμο Βόλου εγγυητική επιστολή καλής πληρωμής, η οποία θα είναι ισόποση του τέλους κοινοχρήστων χώρων. Το τέλος που αναλογεί στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται ανάλογα σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις έως το τέλος του έτους

-Στην περίπτωση τμηματικής καταβολής, να δίνεται προκαταβολή 30% του τέλους κοινοχρήστου χώρου με την υποβολή της αίτησης χορήγησης αδείας αυξημένης χρήσης κοινοχρήστου χώρου και το υπόλοιπο ποσό θα καταβάλλεται ανάλογα σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις έως το τέλος του έτους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου