ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα νέες Μονάδες αιμοδιύλισης

δέκα-νέες-μονάδες-αιμοδιύλισης-319049

Αναβαθμίζεται η ποιότητα υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο Βόλου

Αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας σε δεκάδες νεφροπαθείς οι οποίοι υποβάλλονται κάθε δεύτερη ημέρα σε αιμοκάθαρση, θα προσφέρει πλέον η Μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία εξοπλίστηκε με δέκα υπερσύγχρονα μηχανήματα αιμοδιύλισης.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Τα νέα μηχανήματα, θα αντικαταστήσουν παλαιότερα και θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία από την προσεχή Δευτέρα – Τρίτη οπότε και αναμένεται στο Βόλο συνεργείο της αναδόχου εταιρείας.

Καθημερινά στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού γίνονται περίπου 50 αιμοκαθάρσεις τακτικών ασθενών, ενώ εξυπηρετούνται και επισκέπτες νεφροπαθείς καθώς και έκτακτα περιστατικά.

Επιπλέον, στόχος της Διοίκησης, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Χαρ. Μπαλλής, είναι η ενίσχυση και άλλων τμημάτων με καινούργιο εξοπλισμό που αναμένεται προσεχώς, όπως τράπεζα χειρουργείου ορθοπεδικής, αναπνευστήρες ΜΕΘ, ηλεκτροκαρδιογράφοι κ.α.

Τα νέα μηχανήματα, τελικού κόστους 130.000 ευρώ αποτελούν μέρος της μεγάλης προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικής αξίας 1.392.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναβαθμίζει σημαντικά τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου.

Για μεγάλη βελτίωση στην κατάσταση των νεφροπαθών έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασ. Γιαννακός επισημαίνοντας ότι όποιος κάνει αιμοκάθαρση στα νέα μηχανήματα θα καταλάβει τη διαφορά και θα αισθανθεί μεγάλη βελτίωση.

«Από τότε που ήταν διοικήτρια η κα Καρρά ξεκινήσαμε τη διαδικασία αντικατάστασης των παλιότερων συσκευών αιμοδιύλισης με σύγχρονες και τελικά η Διοίκηση Καραμπάτσα – Μπαλλή με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πέτυχαν την ένταξη του έργου προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Νοσοκομείου Βόλου στο ΕΣΠΑ».

Με τις σύγχρονες συσκευές η αιμοκάθαρση, δηλαδή η μετακίνηση απόβλητων προϊόντων όπως η κρεατινίνη και η ουρία, με όμοιο τρόπο όπως του ύδατος από το αίμα, όταν ο νεφρός ευρίσκεται σε νεφρική ανεπάρκεια, γίνεται με καλύτερες συνθήκες λειτουργίας και ασφάλειας καθώς βασίζονται σε μικροεπεξεργαστές, διαθέτουν ισχυρότερη αντλία, με μέτρηση της πίεσης εισόδου αίματος στο φίλτρο αιμοκάθαρσης, με κεντρική παροχή διαλύματος αιμοκάθαρσης μέχρι και δύο συνδέσεων ταυτόχρονα, με φίλτρο για υπερκαθαρό διάλυμα αιμοκάθαρσης ενώ σημαντικό ρόλο όπως τονίζει ο Πρόεδρος κ. Γιαννακός παίζει και το φίλτρο αιμοκάθαρσης.

Η παρουσίαση των νέων συσκευών, θα γίνει πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη στην ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου