ΤΟΠΙΚΑ

Διασφάλιση δωρεάν wifi

διασφάλιση-δωρεάν-wifi-318967

Προγραμματική σύμβαση με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων για τη χωροθέτηση και εγκατάσταση των hot spots

Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων e-Trikala Α.Ε. προχωρά ο Δήμος Βόλου για τη διασφάλιση δωρεάν wifi στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Οπως είναι γνωστό, η δημοτική αρχή προγραμματίζει την εγκατάσταση κεραιών σε hot spots στο κέντρο του Βόλου και της Ν. Ιωνίας για την παροχή δωρεάν ασύρματου δικτύου.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί μέσα από προγραμματική σύμβαση που πρόκειται να υπογράψει ο Δήμος με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, ύψους 60.000 ευρώ. Την υπογραφή της αναμένεται να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Τρίτη, στις 2 το μεσημέρι.

Η e-Trikala Α.Ε. θα αναλάβει την προμήθεια του εξοπλισμού για την υλοποίηση δικτύου ασύρματης πρόσβασης, τη σχεδίαση, παραμετροποίηση, εγκατάσταση και λειτουργία δικτύου ασύρματης πρόσβασης, την ανάπτυξη και λειτουργία λογισμικού διαχείρισης υπηρεσιών του Δήμου Βόλου από απόσταση και την τεχνική υποστήριξη προς το Δήμο Βόλου.

Θα γίνει αυτοψία της μορφολογίας του Δήμου Βόλου για τον προσδιορισμό των σημείων εγκατάστασης κόμβων HotSpot για την καλύτερη δυνατή κάλυψη, σύνταξη οικονομοτεχνικής προσφοράς με πλήρη περιγραφή του δικτύου που θα υλοποιηθεί.

Μέχρι σήμερα, ο Βόλος δεν διαθέτει δωρεάν ασύρματο δίκτυο, πέραν της δυνατότητας που προσφέρουν επιχειρήσεις κυρίως εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Μέσω του δικτύου που θα δημιουργηθεί οι οικονομικά αδύναμοι κάτοικοι που δεν έχουν ιδιωτικές συνδέσεις στο διαδίκτυο, θα μπορούν να σερφάρουν στο ίντερνετ. Η είσοδος θα γίνεται με κωδικό πρόσβασης που θα ανακοινωθεί, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα τουριστικής προβολής της πόλης. Συγκεκριμένα, εξετάζεται στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη, να πηγαίνει απευθείας μήνυμα στο κινητό τους ότι υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ και ταυτόχρονα να τους παρέχονται πληροφορίες για την περιοχή και τα τουριστικά αξιοθέατα καθώς και χάρτης για να κινηθούν στο Βόλο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου