ΤΟΠΙΚΑ

Θετικό πρόσημο στο ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ

θετικό-πρόσημο-στο-ταμείο-της-δευαμβ-318913

Παρά τις κατασχέσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από την ΕΡΓΗΛ – Εγκρίθηκε ο ισολογισμός της επιχείρησης για το 2018

Με θετικό πρόσημο έκλεισε για το 2018 το ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ και παρά τις αναγκαστικές κατασχέσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ περίπου στις οποίες προχώρησε η ΕΡΓΗΛ εις βάρος της επιχείρησης. Το ταμειακό υπόλοιπο της ΔΕΥΑΜΒ αφορά σε ποσό 2,1 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για έργα.

Τα παραπάνω εμπεριέχονται στον ισολογισμό της ΔΕΥΑΜΒ για το 2018 που εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό εντός του 2018 η ΔΕΥΑΜΒ εισέπραξε ποσό 17.858.824,29 ευρώ και πραγματοποίησε πληρωμές ύψους 14.580.058,9 ευρώ. Ποσό ύψους 3.428.167,63 ευρώ έλαβε η ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ μέσα από αναγκαστικές κατασχέσεις σε βάρος λογαριασμών της.

Ποσό ύψους 2.124.369,1 ευρώ παραμένει στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ ως χρηματικό υπόλοιπο και θα διατεθεί για χρηματοδότηση έργων εξ ιδίων πόρων ή για συνοδά χρηματοδοτούμενων έργων.

Οπως αναφέρεται στον ισολογισμό, το 2018 ήταν μία χρονιά στη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκε ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων τόσο με ίδιους πόρους όσο και μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» εντάχθηκε το σύστημα τηλελέγχου και τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύων ύδρευσης για τις δημοτικές ενότητες Μακρινίτσας, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Βόλου.

Επίσης στο 2018 ξεκίνησε η κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων στη Ν. Αγχίαλο.

Η ΔΕΥΑΜΒ δημοπράτησε – συμβασιοποίησε και εκτέλεσε μέσα στο 2018 έργα συντήρησης ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού υποδομών, όπως ανόρυξη γεωτρήσεων, συντήρηση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, συντήρηση γεωτρήσεων, κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Διμήνι και στα Αϊβαλιώτικα, επέκταση του δικτύου αποχέτευσης και κατασκευή διακλαδώσεων στις δημοτικές ενότητες Αγριάς, Ιωλκού και Αγίου Στεφάνου, έργα υγειονομικής αναγνώρισης, επισκευές οδοστρωμάτων, επεκτάσεις στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και κατασκευή νέων παροχών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου