ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση Μουλά σε Μεϊκόπουλο: «Όσοι εμπλέκονται στα κοινά πρέπει να σέβονται τους νόμους»

απάντηση-μουλά-σε-μεϊκόπουλο-όσοι-εμ-318547

Ανακοίνωση, με την οποία απαντάει στην επιστολή του βουλευτή κ. Μεϊκόπουλου προς την Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εξέδωσε ο Γιώργος Μουλάς, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επιστολή του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αναφερόταν στην κλήση του Ιάσονα Αποστολάκη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένη Διοίκησης, λόγω των πολλών απουσιών από τα τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Μουλά αναφέρει:

«Με αφορμή κάποια στοιχεία της επιστολής του βουλευτή κ. Μεϊκόπουλου προς τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για λόγους συμπαράστασης προς τους κκ Αποστολάκη και Διαμαντένια, που δημοσιεύονται στα τοπικά ΜΜΕ, οφείλω να αποκαταστήσω την πραγματική αλήθεια.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Αποστολάκης και Διαμαντένιας διώκονται για τις πάρα πολλές – πολύμηνες απουσίες τους από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την προήγουμενη περίοδο 2014 – 2019. Ο Κανονισμός λειτουργίας ο οποίος διέπει την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει σαφώς στο αρθρο 10 παράγραφο 4: «Αν ένας Σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει για αυτό το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος μπορεί να τον θέσει σε αργία με απόφαση του και, σε περίπτωση υποτροπής, να τον κηρύξει έκπτωτο»

Οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αποφασίσει να απέχουν των συνεδριάσεων εν γνώσει του Κανονισμού λειτουργίας και των ενδεχομένων συνεπειών.

Για τα επεισόδια της περιόδου εκείνης αποφάνθηκε ο λαός του Βόλου στις δημοτικές εκλογές του 2019 εκτινάσσοντας το ποσοστό επιτυχίας της Δημοτικής Αρχής του κ. Μπέου στο 58% στον πρώτο γύρο. Τα αποτρόπαια επεισόδια των μπαχαλάκηδων και η θλιβερή στάση των δημοτικών παρατάξεων και συμβούλων, που τους σιγοντάριζαν, καταδικαστήκαν αμετάκλητα από τον βολιώτικο λαό.

Το να επιχειρεί ο κ. Μεϊκόπουλος να παρουσιάσει τα πράγματα τελείως διαφορετικά είναι εκ προοιμίου ατυχές.

Επομένως, σήμερα το να κλαίγονται οι ίδιοι μαζί με κάποια πολιτικά πρόσωπα και παρατάξεις, διαμαρτυρόμενοι δήθεν για την τότε λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και να ζητούν εμμέσως πλην σαφώς να την βγάλουν καθαρή, δεν συνάδει με συμπεριφορές υπευθύνων πολιτικών.

Θα πρέπει, όλοι όσοι εμπλέκονται στα κοινά, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι να σέβονται τους νόμους και να δίνουν το καλό παράδειγμα. Διαφορετικά, η εμπιστοσύνη του λαού θα κλονιστεί ανεπανόρθωτα με επικίνδυνες συνέπειες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου