ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ο δρόμος στο Ξουρίχτι

ανοίγει-ο-δρόμος-στο-ξουρίχτι-318198

Ενα έργο μείζονος σημασίας ξεκινά στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Πρόκειται για την εργολαβία αποκατάστασης του δρόμου στο Ξουρίχτι, που δεν θα αποκαταστήσει απλώς τη βατότητα του οδοστρώματος και την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου. Το έργο θα ανοίξει το δρόμο και προς το ανοιχτό δημοτικό θέατρο Ξουριχτίου που σήμερα «ρημάζει».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ και μέσω αυτού θα αντιμετωπιστούν τα κατολισθητικά φαινόμενα στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου του Πηλίου. Η έγκριση της δημοπράτησής του είχε ανακοινωθεί από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστό και αύριο, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν οι εργασίες.

Λόγω της έναρξης των εργασιών, θα υπάρχει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, ολική διακοπή της κυκλοφορίας της Ε.Ο. Βόλου – Τσαγκαράδας στη θέση «Ξουρίχτι» και για μήκος 150 μέτρων καθ’ όλο το 24ωρο. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την οδό Χανίων – Κισσού και συνιστάται σε όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το έργο θα αντιμετωπίσει τα κατολισθητικά φαινόμενα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο, θα αποκαταστήσει τη βατότητα και την ασφάλεια του δρόμου και θα ανοίξει το δρόμο για το ανοιχτό δημοτικό θέατρο της περιοχής.

Το θέατρο που ολοκληρώθηκε επί Δημαρχίας Κων. Λεβέντη, πλέον δεν λειτουργεί. Οι κατολισθήσεις έχουν αποκόψει το δρόμο πρόσβασης σε αυτό. Το θέατρο ρημάζει, ο δήμος δεν διαθέτει άλλο θερινό θέατρο και οι παραστάσεις και πολιτικές εκδηλώσεις φιλοξενούνται σε υπαίθριους χώρους, όπως πλατείες και αυλές σχολείων. Με την αποκατάσταση της πρόσβασης ενδεχομένως χρειαστούν και κάποιες παρεμβάσεις στο θέατρο, που δεν λειτουργεί από το 2011.

Σημειώνεται ότι με το έργο που ξεκινά πρόκειται να πραγματοποιηθεί σταθεροποίηση και αποκατάσταση των αστοχιών λόγω επιδείνωσης των κατολισθητικών φαινομένων. Θα αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις που εκδηλώθηκαν, με αποτέλεσμα τα προϊόντα της κατολίσθησης να αποκόψουν την κυκλοφορία και να καταστήσουν ιδιαίτερα προβληματική τη διέλευση μεγάλων φορτηγών οχημάτων. Τα μέτρα αποσκοπούν αφενός μεν να εξασφαλίσουν τη διέλευση οχημάτων και πεζών με ασφάλεια, αφετέρου δε να περιορίσουν τα αίτια του φαινομένου της αστοχίας σε δύο θέσεις. Μεταξύ άλλων θα εκτελεστούν αποστραγγιστικά έργα, προκειμένου τόσο τα επιφανειακά ύδατα, όσο και τα υπόγεια να απομακρύνονται το δυνατόν ταχύτερα και να μην εισέρχονται στη μάζα του πρανούς. Επίσης, για την αντιμετώπιση βραχοπτώσεων θα κατασκευαστεί φράχτης ανάσχεσης στην εθνική οδό και σε ένα τμήμα τοιχίου στην αρχή της παράπλευρης οδού, ενώ για την απομάκρυνση των επιφανειακών υδάτων, θα κατασκευαστεί μια σειρά έργων υδραυλικής φύσεως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου