ΤΟΠΙΚΑ

Να μη χαθούν ευκαιρίες για την Κάρλα

να-μη-χαθούν-ευκαιρίες-για-την-κάρλα-31808

Το αρδευτικό έργο είναι προαπαιτούμενο για να μη χαθούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν μέχρι σήμερα για το τεράστιας σημασίας έργο ανασύστασης του ταμιευτήρια της τέως λίμνης Κάρλας.

Τα παραπάνω σημείωσε χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ ο Πρόεδρος της Επιχείρησης και Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης με αφορμή τη συζήτηση για τη λήψη απόφασης για σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου. Ένα θέμα το οποίο τελικά αναβλήθηκε, προκειμένου, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Βόλου, να υπάρξουν επαφές της Δημοτικής Αρχής με τη Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου.

Ο Δήμαρχος, Βόλου μιλώντας προς τα μέλη του Δ.Σ., εμμέσως πλην σαφώς δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι στη διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ρήγα Φεραίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και στην οποία συμμετείχαν αρκετοί εμπλεκόμενοι φορείς δεν κλήθηκε να συμμετάσχει ο Δήμος Βόλου.

Είναι απαραίτητο, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Βόλου, να απεμπλακεί το αρδευτικό έργο, έτσι ώστε να προχωρήσει ο ενιαίος σχεδιασμός του έργου και ταυτόχρονα να μη χαθεί ένα μείζονος σημασίας για την περιοχή μας έργο.

Ο κ. Σκοτινιώτης σημείωσε ότι στην πρώτη θητεία του ως Νομάρχης Μαγνησίας ανατέθηκε από την πρώην ΝΑΜ στο Εθνικό Κέντρο Βιοτόπων (ΕΚΒΙ) μελέτη, προκειμένου το έργο να πάρει περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, έτσι ώστε το έργο ανασύστασης της τέως λίμνης Κάρλας να χαρακτηριστεί επιλέξιμο. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Βόλου είπε ότι μετά από συνεργασία με τον τότε Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Λαλιώτη κρίθηκε επιλέξιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως έργο με τα παρακάτω περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά: Την οικολογική αποκατάσταση της περιοχής, την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, την προστασία του Παγασητικού και την υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.

Ο κ. Σκοτινιώτης μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι είναι αναγκαίο να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις και να προχωρήσει το αρδευτικό έργο της Κάρλας που πλέον χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Με το αρδευτικό, πρόσθεσε, θα σταματήσουν να λειτουργούν οι 4.000 γεωτρήσεις που έχουν «εξαφανίσει» τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής τα τελευταία χρόνια. Αν κάποιες από αυτές τις γεωτρήσεις είναι αξιοποιήσιμες, όπως σημείωσε, τότε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου. Δεν έχουμε καμία ανταγωνιστική αντίληψη, κατέληξε ο κ. Σκοτινιώτης. Θέλουμε να πετύχουμε μία λύση που θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου