ΤΟΠΙΚΑ

Ευθ. Τσάμης: Θα συνεισφέρουμε στη μάχη

ευθ-τσάμης-θα-συνεισφέρουμε-στη-μάχη-317962

Προτροπή – πρόσκληση προς τους συναδέλφους του, παθολόγους και πνευμονολόγους, που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα να συνδράμουν με αμοιβή στο νοσοκομείο Βόλου απευθύνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης. Όπως δεσμεύτηκε στην προχθεσινή συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Ιατρικός Σύλλογος από χθες ξεκίνησε τις επαφές και απέστειλε έγγραφο προς όλους τους ιδιώτες παθολόγους και πνευμονολόγους ζητώντας τους να αποδεχτούν να απασχοληθούν στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα.

Στο Νοσοκομείο Βόλου οι ιδιώτες γιατροί που θα απασχοληθούν θα συνδράμουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τις κλινικές covid και στις εφημερίες, όπου υπάρχουν μεγάλα κενά τα οποία δεν μπορούν να καλυφτούν από το υπάρχον ιατρικό προσωπικό.

Η λίστα με τα ονόματα των γιατρών που θα αποδεχτούν να εργαστούν στο ΕΣΥ θα αποσταλεί σήμερα στην 5η ΥΠΕ, προκειμένου να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις. Η αμοιβή για 8ωρη απασχόληση των γιατρών είναι 2.000 μικτά, ενώ η κάθε εφημερία πληρώνεται 250 ευρώ, επίσης μικτά.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου εκτιμά ότι θα υπάρχει ανταπόκριση και ότι θα αποφευχθεί η επιστράτευση των γιατρών, όπως έχει προειδοποιήσει το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Τσάμης καλεί τους συναδέλφους του γιατρούς να βοηθήσουν στο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο βρίσκεται στα «κόκκινα» λόγω αυξημένων νοσηλειών στις κλινικές κορονοϊού.

«Οι συνάδελφοί μας στο Νοσοκομείο Βόλου δίνουν μεγάλη μάχη για να κρατούν όρθιο το σύστημα και να παρέχουν τις πρέπουσες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς. Έπρεπε κάποια πράγματα να έχουν προβλεφθεί νωρίτερα. Το επισήμανα και στην υπουργό. Τώρα όμως δεν είναι η ώρα της διαμαρτυρίας. Όλοι οφείλουμε να συνδράμουμε το σύστημα», επισήμανε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Πρέπει οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων που έχει ανάγκη τώρα το Νοσοκομείο να ανταποκριθούν και να προστρέξουν να βοηθήσουν» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσάμης είναι της άποψης ότι θα πρέπει μαζί με τους ιδιώτες γιατρούς που θα εργαστούν με αμοιβή, να αξιοποιηθούν στο νοσοκομείο και εκείνοι που είχαν δηλώσει πέρυσι ότι επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά. «Στον πόλεμο χρειαζόμαστε όλες τις δυνάμεις. Κανείς δεν περισσεύει», ανέφερε.

Προστίθενται διαρκώς νέες κλίνες

Στην αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Βόλου που δέχεται ασφυκτική πίεση θα συμβάλλουν επίσης οι επιπλέον κλίνες που ανακοινώθηκε ότι έχουν εξασφαλιστεί σε ιδιωτικές δομές και θα είναι διαθέσιμες προς χρήση τις επόμενες μέρες, αφού πρώτα υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις με το υπουργείο Υγείας.

Στον Βόλο έχουν εξασφαλιστεί 26 κλίνες covid στον Κένταυρο, 10 κλίνες non covid στην κλινική «Ανασα», δύο κλίνες ΜΕΘ επίσης στην «Ανασα» και 10 κλίνες non covid στην κλινική «Ελπίς». Επιπροσθέτως αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για άλλες 100 κλίνες για διακομιδές ασθενών από τον Βόλο και τη Λάρισα, σε δύο ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας.

«Εμείς καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες για να βρούμε κλίνες στη Θεσσαλία. Ηδη έχουν βρεθεί πάνω από 340 κλίνες σε ιδιωτικές κλίνες, non covid, post covid, covid και ΜΕΘ.

«Εχουμε ένα νοσοκομείο ολόκληρο έτοιμο για να πάρει και να περιθάλψει. Αλλά ποτέ δεν θα φθάνουν τα κρεβάτια, εάν δεν προφυλασσόμαστε και αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και θα γίνουν δυσκολότερα, αν δεν προσέξει ο καθένας μας και αν δεν σπεύσουν να εμβολιαστούν εκείνοι που παραμένουν ακόμη «αθωράκιστοι». Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Τα πράγματα είναι δύσκολα και γίνονται δυσκολότερα κάθε μέρα που περνάει», προειδοποίησε χθες από τον Βόλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, δηλώνοντας ανήσυχος για την επέλαση της πανδημίας σε όλη τη Θεσσαλία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου