ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύεται με τρεις αστυνομικούς…

ενισχύεται-με-τρεις-αστυνομικούς-31774

Με τρεις μόλις αστυνομικούς ενισχύθηκε μέσω των τακτικών μεταθέσεων για το 2013 η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Η διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε απογοήτευση και αγανάκτηση στους αστυνομικούς. «Επιτέλους, έλεος», ήταν η αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, η οποία μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας απευθύνθηκε με επιστολή στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η τοπική Ένωση Αστυνομικών θέτει για πολλοστή φορά υπόψη του Αρχηγείου ότι το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, ως ενιαία πόλη, είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, οι δε περιφερειακοί Δήμοι και τα νησιά μας έχουν μεγάλη εδαφική περιφέρεια.«Είναι αδιανόητο -τονίζει- Αστυνομικές Διευθύνσεις με αντικειμενικά λιγότερα προβλήματα, λόγω της γεωγραφικής θέσης, να ενισχύονται με επιπλέον άτομα».Στη Μαγνησία οι ανάγκες αστυνόμευσης συνεχώς αυξάνονται, ενώ η αστυνομική δύναμη, η υλικοτεχνική υποδομή και η διάρθρωση των υπηρεσιών παραμένει η ίδια, με ελάχιστες αποκλίσεις από το 1972… Η οργανική δύναμη -με τα δεδομένα πριν από 41 χρόνια!- ανέρχεται στα 515 άτομα, ενώ η παρούσα δύναμη μόλις φτάνει στα 454 άτομα, με συνεχόμενη καθοδική τάση, λόγω συνταξιοδότησης αρκετών αστυνομικών.

Στα δε 454 άτομα της δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας υπολογίζεται ένας σημαντικός αριθμός απασχολούμενων στις γραμματειακές υπηρεσίες και απασχολούμενων με ξένα προς την αστυνομική φύση έργα (πάρεργα).

«Δίνουμε μεγάλο βάρος στη διαφοροποίηση των παραγόντων (πληθυσμός, τουρισμός, εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, εγκληματικότητα, ανάπτυξη, ύπαρξη αεροδρομίων και λιμανιών, αθλητικές εκδηλώσεις και πλήθος άλλων εκδηλώσεων διαμαρτυριών με κίνδυνο επεισοδίων κ.α.) στην πορεία του χρόνου, γιατί αυτή πιστοποιεί ότι η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί για τις ανάγκες αστυνόμευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σχεδόν καθημερινά να υφίσταται συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, αυτή δε τη στιγμή να υπάρχει σημαντική αιμορραγία αστυνομικής δύναμης στα αγροτικά μπλόκα επί της ΠΑΘΕ», υπογραμμίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας.

Και προσθέτει: «Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και μαθηματικά η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας οδηγείται σε παρακμή και στη διάλυση των υπηρεσιών της, είναι επιτακτική η ανάγκη για την κάλυψη των οργανικών θέσεων. Δυστυχώς, με τις ενέργειες αυτές το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν λαμβάνει τα σωστά μηνύματα και παραμένει αποκομμένο από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια, έχοντας αντίκτυπο στις υποχρεώσεις μας απέναντι σε μια δοκιμαζόμενη κοινωνία. Παρ’ όλα αυτά παραμένει πρώτο ζητούμενο για εμάς η προσφορά όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών στον απλό πολίτη».

Αν δεν δοθεί λύση η Ένωση ενημερώνει ότι είναι υποχρεωμένη μαζί με την Ομοσπονδία που αντέδρασε ακαριαία για το ζήτημα και τις υπόλοιπες θιγόμενες πρωτοβάθμιες οργανώσεις να αναδείξει και να καταγγείλει την κατάφωρη αδικία, προγραμματίζοντας διάφορες μορφές διαμαρτυρίας.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου