ΤΟΠΙΚΑ

Παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων πληρωμής γεωργών

παρατείνεται-η-προθεσμία-αιτήσεων-πλ-31739

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ενημερώνει τους δικαιούχους του Μέτρου 132 «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για τη ποιότητα τροφίμων» ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων πληρωμής μέχρι τη Παρασκευή 29/03/2013 (καταληκτική ημερομηνία).

Αιτήσεις πληρωμής που θα κατατεθούν μετά την ημερομηνία αυτή και έως την Τρίτη 23/04/2013 θα θεωρούνται εκπρόθεσμες (με μείωση του ποσού κατά 1% για κάθε εργάσιμη μέρα). Εντός των προθεσμιών αυτών, ο δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί παράτασης, ενημερώνοντας εγγράφως την αρμόδια ΔΑΟΚ σχετικά με την αδυναμία υποβολής αίτησης πληρωμής. Σε περίπτωση μη κατάθεσης αίτησης πληρωμής ή αίτησης παράτασης εντός αυτών των προθεσμιών, το έργο θεωρείται ότι εγκαταλείφθηκε.

Εξάλλου, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώθηκε ότι προκειμένου να εφαρμοστεί η νέα κοινοτική νομοθεσία για τον εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων, πρέπει να γίνει καταγραφή όλων των ψεκαστικών μηχανημάτων της Μαγνησίας.

Οι κάτοχοι του επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων έχουν την υποχρέωση να καταθέσουν με δική τους ευθύνη μέχρι την 25 Μαΐου 2013 απογραφικά δελτία εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων. Για περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, στο τηλέφωνο 24210-22600.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου