ΤΟΠΙΚΑ

Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Μαγνησίας: «Πόσα θύματα θα πρέπει να υπάρξουν ακόμη για να δοθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός»

σωματείο-επισιτισμού-τουρισμού-ν-μαγ-316891

Ανακοίνωση για το σοβαρό τροχαίο με θύμα έναν 20χρονο ντελιβερά εχθές στο κέντρο του Βόλου, ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, εξέδωσε το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Μαγνησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ένας ακόμη νέος, ηλικίας 20 ετών, πληρώνει με τον βαρύτατο τραυματισμό του στην πόλη μας, το τίμημα του αγώνα που δίνει για τον βιοπορισμό και το μεροκάματο. Άλλο ένα ατύχημα από τα αρίθμητα πια, με θύματα συναδέλφους μας.

Θεωρούμε πραγματικούς υπαίτιους αυτής της κατάστασης όχι μόνον τους εργοδότες, αλλά και την κυβέρνηση (Υπουργείο Εργασίας) που συνεχίζουν να αφήνουν στα χαρτιά μόνο τα συγκεκριμένα μέτρα, που πρέπει να τηρούνται για τους κινούμενους καθημερινά στους δρόμους, και υπό αντίξοες συνθήκες, συναδέλφους μας ντελιβεράδες.

Πόσα, άραγε, θύματα θα πρέπει να υπάρξουν ακόμη για να δοθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός, και να συντηρηθούν κατάλληλα τα μηχανάκια-εργαλεία των συναδέλφων μας, έτσι όπως προβλέπει ο νόμος για την ασφάλειά τους;

Οι τωρινές, απαράδεκτες συνθήκες, έρχονται να προστεθούν στις ήδη απάνθρωπες μνημονιακές συνθήκες, που εφαρμόζουν οι εργοδότες σε βάρος των διανομέων φαγητού, για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Ζητάμε να ισχύσει, επιτέλους, ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει τη ραγδαία μείωση των θανάτων και των ατυχημάτων των συναδέλφων μας ντελιβεράδων στην άσφαλτο εν ώρα εργασίας, και που θα αποτρέπει επίσης κάθε άλλου είδους παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας. Όχι άλλα θύματα στον βωμό του κέρδους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου