ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών για βία στο σπίτι

ποινή-φυλάκισης-δύο-ετών-για-βία-στο-σπ-316511

Ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς αναστολή, εφέσιμη επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 44χρονο ημεδαπό που στις 3 και 4 Νοεμβρίου απείλησε, χτύπησε και άσκησε βία στη σύντροφό του.

Το επεισόδιο, που σημειώθηκε σε περιοχή του Νοτίου Πηλίου, εκδικάστηκε χθες μετά από αναβολή. Απολογούμενος ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε «συγγνώμη» για τις πράξεις του, αντίθετα ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε ποτέ το παραμικρό και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Εντούτοις, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του. Λίγο νωρίτερα η σύντροφός του εξεταζόμενη ως μάρτυρας ζητούσε από το Αυτόφωρο να μη δικάσει τον 44χρονο. Παρά τις πράξεις βίας που είχε υποστεί με αποτέλεσμα να αναζητήσει μετά το επεισόδιο καταφύγιο σε Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας σε καθεστώς τρόμου και φόβου, τον δικαιολογούσε.

«Εχουν γίνει όλες οι πράξεις. Όμως, τα έκανε όλα αυτά επειδή είχε πιει», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξεταζόμενη στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 44χρονο για όλες τις πράξεις όπως ακριβώς κατηγορούταν. Για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει μήνυση. Ο καταδικασθείς χτύπησε τη σύντροφό του, της πήρε το κλειδί του αυτοκινήτου της και την απείλησε κρατώντας σφυρί ότι αν φύγει από το σπίτι του, θα τη σκοτώσει.

Τσακωνόταν με εκείνη επί μία ολόκληρη εβδομάδα και η συμπεριφορά του ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Επιπλέον, ο καταδικασθείς έχει απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές με παρόμοιες πράξεις σε βάρος άλλων συντρόφων που είχε.

Την Τετάρτη μετά τη σύλληψή του ο 44χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος, επειδή η παθούσα δεν είχε rapid test και δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει τι συνέβη.

Το δικαστήριο του είχε επιβάλει τον όρο να μην πλησιάζει τη σύντροφό του μέχρι τη δίκη.

Μετά το Αυτόφωρο ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου