ΤΟΠΙΚΑ

Διπλή διαμαρτυρία για τις κάρτες σίτισης

διπλή-διαμαρτυρία-για-τις-κάρτες-σίτι-316464

Σε διπλή διαμαρτυρία προχώρησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τον αποκλεισμό δικαιούχων από το πρόγραμμα δωρεάν σίτισης.

Χθες, εκπρόσωποι των φοιτητών έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διεκδικώντας την έκδοση καρτών σίτισης για το σύνολο των δικαιούχων φοιτητών.

Με την έναρξη της δωρεάν σίτισης, χίλιοι και πλέον φοιτητές στον Βόλο και περίπου 2.000 φοιτητές σε ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μένουν για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος εκτός προγράμματος, λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλη Κυριακίδη, το θέμα απασχόλησε την προηγούμενη εβδομάδα, τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών στα τμήματα του ιδρύματος και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Εκτός από τη χθεσινή διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας, φοιτητές προχώρησαν την Τρίτη, σε κατάληψη της Λέσχης. Ανοιξαν το εστιατόριο για τη δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών, δικαιούχων και μη, με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο και χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουν το αντίτιμο των δύο ευρώ. Ηταν μία συμβολική κατάληψη που διήρκησε σχεδόν μία ώρα.

«Επιχειρήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους αντιπρυτάνεις οικονομικών και φοιτητικής μέριμνας, δεν κατέστη όμως δυνατό. Ενημερωθήκαμε απλώς ότι έχουν επιληφθεί του ζητήματος», ανέφερε ο κ. Κυριακίδης.

Όπως είναι γνωστό, και μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τον αποκλεισμό δικαιούχων φοιτητών από το πρόγραμμα δωρεάν σίτισης, από την πρυτανεία στάλθηκε αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για την έκτακτη επιχορήγηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να καλύψει το σύνολο των δικαιούχων.

Την άμεση έκδοση καρτών δωρεάν σίτισης σε όλους τους δικαιούχους που ήταν αποκλεισμένοι από το πρόγραμμα είχε μάλιστα αναγγείλει ο πρύτανης του Π.Θ., Ζήσης Μαμούρης, στο περιθώριο εκδήλωσης για τα εγκαίνια του Κομφούκιος. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι έχει ζητηθεί αύξηση του προϋπολογισμού αλλά και έκτακτη επιχορήγηση προκειμένου να καλυφθούν οι δικαιούχοι φοιτητές τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το 2022.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου