ΤΟΠΙΚΑ

Απειλούσε να σκοτωθεί 50χρονος στην Πορταριά

απειλούσε-να-σκοτωθεί-50χρονος-στην-πορ-316321

Κρεμάστηκε από το παράθυρο δευτέρου ορόφου Ξενώνα

«Θα σκοτωθώ» φώναζε εκτός εαυτού τη Δευτέρα στις 2.30 τα ξημερώματα 50χρονος Βολιώτης, ο οποίος κρεμόταν με τα χέρια του από το περβάζι παραθύρου δωματίου δευτέρου ορόφου σε Ξενώνα στο Πήλιο, ενώ η ιδιοκτήτρια της πανσιόν βρισκόταν κλειδωμένη στο σαλόνι!

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Λαχτάρισε τα ξημερώματα η Πορταριά, με τους περιοίκους να βάζουν στρώματα στο δρόμο ώστε να αποτρέψουν την αυτοκτονία του άγνωστου άνδρα. Τα λεπτά αγωνίας που ακολούθησαν «μετρούσαν» αιώνες… Η ιδιοκτήτρια της πανσιόν δεν μπορεί να συνέλθει ακόμη από τον πανικό.

Ο αστυνομικός του χωριού, που ευτυχώς βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και έσπευσε στην πανσιόν, προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα. Η ιδιοκτήτρια, όπως περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, κατάφερε να βγει από το σαλόνι από δεύτερη πόρτα και να καλέσει σε βοήθεια το γιο της.

Ολα έγιναν σε λίγα δευτερόλεπτα. «Ακουσα το κουδούνι και κατευθύνθηκα να δω ποιος είναι. Νόμιζα πως ήταν ένας πελάτης που και το προηγούμενο βράδυ είχε επιστρέψει αργά» είπε η ίδια.

Ο 50χρονος μπουκάρισε στον Ξενώνα φωνάζοντας «Με κυνηγούν να με σκοτώσουν. Σώστε με». Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Πριν καταλάβει η ιδιοκτήτρια τι είχε συμβεί, ο άνδρας την κλείδωσε στο σαλόνι και κατευθύνθηκε σε δωμάτιο δευτέρου ορόφου και κλείδωσε την πόρτα πίσω του με σκοπό να θέσει σε εφαρμογή το απονενοημένο διάβημα.

Οι φωνές ξύπνησαν με τρόμο τους κατοίκους των διπλανών σπιτιών που έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Ευτυχώς, η ιδιοκτήτρια της πανσιόν είχε αντικλείδι και ο αστυφύλακας κατάφερε να ανοίξει και να τραβήξει τον 50χρονο στο δωμάτιο πριν πέσει στο κενό.

Αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας και την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Βόλου, που επίσης είχαν σπεύσει στον τόπο, όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τον άνδρα, να τον πείσουν μην ελευθερώσει τα χέρια του.

Ο 50χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε πριν μερικούς μήνες τον πατέρα του και πριν από ένα χρόνο τη μητέρα του. Φαίνεται ότι η απώλεια των γονιών του, του στοίχισε, καθώς το φιλικό του περιβάλλον από ευρύτερη περιοχή του Πηλίου λέει ότι είναι ήσυχος άνθρωπος, δεν έχει πειράξει ποτέ κανένα.

Αστυνομικοί τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για ψυχολογική υποστήριξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου