ΤΟΠΙΚΑ

Τριακόσια επενδυτικά σχέδια για μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις

τριακόσια-επενδυτικά-σχέδια-για-μικρ-315722

Πλήθος προτάσεων στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μαγνησίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για ένταξη στη Δράση «Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τριακόσιοι αγρότες από τη Μαγνησία υπέβαλαν τις προτάσεις τους, προκειμένου να ενταχθούν στη δράση και να ενισχυθούν με 14.000 ευρώ για να στηρίξουν τις μικρές εκμεταλλεύσεις τους.

Οι προτάσεις των αγροτών εξετάζονται από γεωπόνους αξιολογητές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούν τα αντικειμενικά κριτήρια ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση του εν λόγω υπομέτρου και να ενισχυθούν στην μελλοντική τους επαγγελματική ενασχόληση με τη γεωργία. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια.

Ειδικότερα, στην έγκριση της ένταξή τους στη δράση θα παίξει σημαντικό ρόλο η συνάφεια/επάρκεια επαγγελματικών προσόντων και συνάφεια εργασιακής εμπειρίας, η στήριξη της γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας και η συμμετοχή σε συνεργασία ή συστήματα ποιότητας ή δράσεις για το περιβάλλον (όπως ενδεικτικά συμμετοχή σε ομάδα παραγωγών, συμμετοχή σε διαδικασίες για βιολογική παραγωγή ή ολοκληρωμένη διαχείριση και γεωργο-περιβαλλοντικά μέτρα).

Ακόμη κριτήρια αξιολόγησης είναι τα εισοδηματικά κριτήρια (όπως ενδεικτικά ενίσχυση δικαιούχων με χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα), τα χαρακτηριστικά περιοχών των εκμεταλλεύσεών τους κ.α.

Η δράση αφορά σε αγρότες σε Τοπικές ή Δημοτικές Κοινότητες να έχουν μόνιμο πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους, είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών και η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστη παραγωγική δυναμικότητα (εκφρασμένη σε τυπική απόδοση) 5.000 € έως μέγιστη 7.999 €.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου