ΤΟΠΙΚΑ

Το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη και το εκλογικό αποτέλεσμα στη Μαγνησία

το-πασοκ-δημοκρατική-συμπαράταξη-κα-315646

Σε γραπτή ανακοίνωση ο Γιάννης Αναστασίου ωςΕπικεφαλής του Ψηφοδελτίου «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» αναφέρει τα εξής:

«Η σημαντική ενίσχυση της αποχής και η τιμωρητική ψήφος στέλνουν ηχηρά μηνύματα στο πολιτικό σύστημα της χώρας, φανερώνοντας την απογοήτευση μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού για τα όσα συμβαίνουν. Η κατάσταση στη χώρα δεν δικαιολογεί ωστόσο ως συμπτώματα της κρίσης, την επιλογή ανόδου της Χρυσής Αυγής ή την είσοδο Λεβέντη στη Βουλή. Ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με τη καθαρή εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, -το «περίεργο ακροδεξιό κόμμα» κατά τον κ. Σούλτς- θα κληθεί να εφαρμόσει το μνημόνιο που έφερε ο ίδιος ως αποτέλεσμα της λανθασμένης του διαπραγμάτευσης της προηγούμενης διακυβέρνηση του.

Ευχή όλων είναι η νέα κυβέρνηση να δώσει λύσεις και προοπτική διεξόδου στα προβλήματα της χώρας σε μία δύσκολη επόμενη ημέρα των εκλογών, όπου οι συνθέσεις και η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων επιβάλλεται. Το ενισχυμένο ΠΑΣΟΚ και η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν σε αυτή τη κατεύθυνση.

Στην Μαγνησία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε δέκα χιλιάδες ψηφοδέλτια, το Ποτάμι κοντά στις δύο χιλιάδες, όσες ψήφους είχε και το ΚΙΔΗΣΟ που δεν συμμετείχε στις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ και η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους σχεδόν κατά πεντακόσιες ψήφους, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για την κεντροαριστερά .

Το πρώτο αισιόδοξο βήμα για την ανασύνθεση της σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και στη Μαγνησία έγινε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά του εκλογικού αποτελέσματος στο νομό, με εκείνα των μεγάλων αστικών κέντρων στη χώρα όπως η Β’ Αθηνών και η Θεσσαλονίκη δεν προβληματίζουν. Η κοινή προσπάθεια όλων πρέπει να αξιολογηθεί, όμως η ομόθυμη στήριξη όλων -εντός και εκτός- στην επίτευξη των παραταξιακών στόχων στην πολιτική δεν είναι κάτι το αυτονόητο. Είναι ξεκάθαρο ότι προκύπτει, μόνον μέσα από τις πράξεις και τις συμπεριφορές των πολιτικών προσώπων.

Ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Μαγνησία νιώθω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό πράττοντας το χρέος και το καθήκον μου. Θέλω να πιστεύω ότι άπαντες έπραξαν το ίδιο αναλογικά. Οι θέσεις και ο μεταρρυθμιστικός λόγος του ΠΑΣΟΚ που θέσαμε στην κρίση των πολιτών, είχε σημαντικότερη του εκλογικού αποτελέσματος απήχηση στην τοπική μας κοινωνία.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους του ανανεωμένου μας ψηφοδελτίου, καθώς και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη τους στον κοινό μας στόχο. Ευχαριστώ πριν και πάνω απ’ όλα τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, αλλά και εκείνους που μας έδειξαν την αγάπη, την εκτίμησή αλλά και τη στεναχώρια τους στην μη εκλογή βουλευτή της Συμπαράταξης στο νομό. Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί για όλους μας την αφετηρία των νέων μας αγώνων. Η προσπάθειά μας για την ανασυγκρότηση του χώρου και της παράταξης συνεχίζεται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου