ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Στεργίου: Το ΚΚΕ θα αποτελέσει μια μαχητική, εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση

κ-στεργίου-το-κκε-θα-αποτελέσει-μια-μα-315622

Δήλωση Κ. Στεργίου, Βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ:

Και από την θέση της κοινοβουλευτικής έδρας που μας έδωσε ο λαός της Μαγνησίας μπαίνουμε σ’ ένα τιτάνιο αγώνα προκειμένου να αντιμετωπιστεί εντός και εκτός βουλής η εφαρμογή των μνημονίων. Για να «κλειδώσει» και να κατοχυρωθεί η έδρα στο ΚΚΕ έπρεπε να έρθει το μεσημέρι της Δευτέρας και αυτό λόγω του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου και του δώρου των πενήντα εδρών που δίνει στο πρώτο κόμμα. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, τους νέους και τις γυναίκες της Μαγνησίας που ψήφισαν το ΚΚΕ, αλλά και τους δεκάδες που τηλεφωνούσαν τη Δευτέρα στα γραφεία και εξέφραζαν την αγωνία τους για το αν θα βγάλει το ΚΚΕ βουλευτή στη Μαγνησία.

Το ΚΚΕ θα κάνει αυτό που υποσχέθηκε στο λαό, μια μαχητική, εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση ενώ τα υπόλοιπα κόμματα θα ζητούν την επίσπευση της εφαρμογής των μνημονίων. Οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το ΚΚΕ δεν πρέπει να παραιτηθούν από τον αγώνα και την αντίσταση -παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης- ούτως ώστε να εμποδιστούν τα μέτρα που έρχονται αλλά και να ανοίγει παράλληλα ο δρόμος για ριζικές ρήξεις και ανατροπές του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που μόνο δεινά φέρνει για το λαό μας.

Παράλληλα, αξιοποιώντας και την κοινοβουλευτική έδρα θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή παρουσία και παρέμβαση στους χώρους δουλειάς για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, γιατί είμαστε η μόνη δύναμη που στρέφεται με συνέπεια κατά των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και αναδεικνύει τον πραγματικό υπεύθυνο, που είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων και συνολικά η πολιτική της ΕΕ που στηρίζει αυτά τα συμφέροντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου