ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη για τα λατομεία Νοτίου Πηλίου

σύσκεψη-για-τα-λατομεία-νοτίου-πηλίου-31560

Σύσκεψη με σκοπό την παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για εξεύρεση λύσης στο χρόνιο πρόβλημα των λατομείων σχιστολιθικών πλακών, που σχετίζεται με τη λήξη της ισχύος των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, όπως η κείμενη νομοθεσία επιβάλει και την υπό εξέλιξη σύσταση συνεταιρισμών, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφθηκαν στο γραφείο της ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Ν. Φορτούνας, εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού ΠΕΤΡΑ ΠΡΟΠΑΝ Καλαμακίου και εκπρόσωποι λατόμων Νεοχωρίου και Συκής και συζητήθηκε η δυνατότητα αποκομιδής των ήδη εξορυγμένων υλικών που παραμένουν στο χώρο των λατομείων και ζητήθηκε η σχετική παρέμβαση της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο δήμος στο πλαίσιο άσκησης περιβαλλοντικής και κοινωνικής πολιτικής θα ζητήσει την άδεια από την Περιφέρεια για έγκριση εργασιών αποκομιδής των συσσωρευμένων εξορυχθέντων υλικών από το χώρο των δημοτικών λατομείων. Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία από τα αρμόδια υπουργεία η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα παρέμβει για να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα. Προτεραιότητα για μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες και να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειές τους, δίνοντας λύση στο βιοποριστικό πρόβλημα των κατοίκων των περιοχών που αποκλειστικά ασχολούνται με την εκμετάλλευση των λατομείων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου