ΤΟΠΙΚΑ

Ανάκληση της εκ περιτροπής ζητούν οι Χαλυβουργοί που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

ανάκληση-της-εκ-περιτροπής-ζητούν-οι-χ-315417

Συμπαράσταση από Π.Ο.Ε.Μ. – ΕΚΒ και πρωτοβάθμια συνδικάτα

Οι Χαλυβουργοί συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας με καθολικό αίτημα προς την εταιρεία να πάρει πίσω το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.

Οι επόμενες στάσεις εργασίας είναι την Τετάρτη και την Πέμπτη, 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Μεθαύριο Τετάρτη από τις 6 το πρωί μέχρι 10 το πρωί και την Πέμπτη από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Στο μεταξύ η Ομοσπονδία Μεταλλεργατών με ανακοίνωσή της αφού εκφράζει συμπαράσταση στους εργαζόμενους αφήνει αιχμές κατά του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τονίζοντας ότι επί έξι μήνες υποστήριζε ότι θα προωθούσε λύσεις στο κόστος της ενέργειας, συνέστησε μάλιστα και επιτροπή που εισηγήθηκε αυτήν την αναγκαιότητα, αλλά η υπουργική απόφαση έμεινε στα συρτάρια. Ανακοινώσεις συμπαράστασης από ΕΚΒ και πρωτοβάθμια σωματεία του Βόλου καθώς και από τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

«Δυστυχώς -σημειώνει η ΠΟΕΜ- διάφορα συμφέροντα ιδιαίτερα μεγαλοπαραγωγών ενέργειας εμποδίζουν στην χώρα μας, να ισχύσει ότι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Δηλαδή να παρέχεται φτηνή ενέργεια απόγευμα, νύχτα και σαββατοκύριακα στην ενεργοβόρα βιομηχανία. Συνέπεια όλων αυτών είναι ο κλάδος να έχει χάσει χιλιάδες θέσεις εργασίας να υπάρχουν διαθεσιμότητες εκ περιτροπής απασχόληση, φτώχεια και ανέχεια. Μοναδικά θύματα ο κόσμος της μισθωτής εργασίας» καταλήγει.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου συμπαραστέκεται και στηρίζει τους εργαζόμενους στη Χαλυβουργία Ελλάδος, που αποφάσισαν να συνεχίσουν αγωνιστικά και καλεί την εργοδοσία σε ανακοίνωση «να πάψει να συμπεριφέρεται, κατά τις ορέξεις της, τους εργαζόμενους, στηριγμένη στα αντεργατικά, μνημονιακά νομοθετικά εκτρώματα, ή χρησιμοποιώντας την κρίση σαν άλλοθι, για να περισώσει τα κέρδη της».

Τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Χαλυβουργία που ζητούν να αποσυρθεί η εκ περιτροπής εργασία εκφράζουν με ανακοινώσεις τους το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργική Α.Ε. και το σωματείο εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργίας Ελλάδας Α.Ε. «Η Ενότητα».

Η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ επίσης σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «η αλληλεγγύη μεταξύ της εργατική τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι σημαντικό όπλο ώστε οι αγώνες μας να έχουν νικηφόρα αποτελέσματα. Το επόμενο διάστημα τα αντιλαϊκά μέτρα που στηρίζει και θα υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση απαιτούν να γίνουν πιο γρήγορα βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης στο δυνάμωμα της συμμαχίας εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών».

Η Ενωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου από την πλευρά της δηλώνει: « Οι εργαζόμενοι παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν με την ενότητα και αλληλεγγύη. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Να μην πληρώσουμε εμείς για μια κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε. Η επίθεση στους εργαζομένους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας».

Τέλος ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν εκδοθεί από το Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών και Μισθωτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας, από την Πανθεσσαλική Ενωση Διπλ. Μηχανικών Συντηρητών Θερμαστών Ξηράς και από τη ΓΕΝ.Ο.Π. – Δ.Ε.Η-Κ.Η.Ε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου