ΤΟΠΙΚΑ

Εκρυβε σε δασική έκταση στα Λεχώνια 2,5 κιλά χασίς

εκρυβε-σε-δασική-έκταση-στα-λεχώνια-25-κ-314605

Λαβράκι έβγαλε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχθές το μεσημέρι στα Λεχώνια. Αστυνομικοί συνέλαβαν 30χρονο υπήκοο Αλβανίας με κάνναβη 2,5 κιλών

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Αστυνομίας για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών βρήκε τη μικρή ποσότητα κάνναβης βάρους 2,17 γραμμαρίων που έκρυβε ο συλληφθείς στο σπίτι του και οι αστυνομικοί επέκτειναν την έρευνά τους στη γύρω δασική περιοχή.

Στην επιχείρηση που ακολούθησε οι αστυνομικοί εντόπισαν μία προς μια τις κρυψώνες του 30χρονου στη δασική έκταση.

Κατέσχεσαν δύο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη βάρους 56,37 γραμμαρίων, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους 2.515 γραμμαρίων, ενώ εντόπισαν και εκρίζωσαν τα 8 δενδρύλλια κάνναβης ανάπτυξης 35 εκατοστών που καλλιεργούσε ο συλληφθείς.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 30χρονο, που έκρυβε τα ναρκωτικά για να μη γίνεται αντιληπτός.

Ολα ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του Τμήματος ότι ο 30χρονος διακινούσε ναρκωτικέ ουσίες.

Μετά από διακριτική παρακολούθηση οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο και όταν θεώρησαν ότι είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή τον ακινητοποίησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός δεν προέβαλε αντίσταση και ήταν συνεργάσιμος με τις αρχές.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα ναρκωτικά, όπως και το κινητό του ως μέσο διευκόλυνσης για τη διακίνηση κάνναβης και μία ζυγαριά που βρήκαν στο σπίτι του.

Ο 30χρονος κρατήθηκε και χθες οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια Βόλου. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τον παρέπεμψε για να απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου.

Ο αλλοδαπός ζήτησε ακολούθως και πήρε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Στο ανακριτή ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε «συγγνώμη» για την πράξη του και υποστήριξε ότι κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση. Αρνήθηκε κατηγορηματικά διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και είπε ότι καλλιεργούσε κάνναβη για τις δικές του ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει άλλη μία φορά τις αρχές με υπόθεση ναρκωτικών.

Κρατείται μέχρι την απολογία του, η οποία ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου