ΤΟΠΙΚΑ

Το «43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ –Οδηγητή» στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

το-43ο-φεστιβάλ-κνε-οδηγητή-στην-πλα-314397

Το ταξίδι του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Το μέλλον δεν θα ’ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς», που ξεκίνησε τον Ιούλιο στην Μαγνησία με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στις γειτονιές του Βόλου και τα χωριά του Νομού, φτάνει στο τέλος του με τις κεντρικές εκδηλώσεις στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Ρήγα Φεραίου.

Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά από μέλη της ΚΝΕ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, «Καλούμε να έρθουν στις εκδηλώσεις των Φεστιβάλ όλοι οι νέοι και οι νέες που μαζί τους συναντηθήκαμε στους αγώνες στο εργατικό αλλά και στο φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα. Που συζητούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές. Να έρθουν όσοι αγωνιούν, προβληματίζονται, ψάχνουν για διέξοδο από τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, που γεννά εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, φασισμό. Όλοι, που μπορεί σήμερα να διστάζουν αλλά έχουν κάθε συμφέρον να ακούσουν, να μάθουν και να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για μια νέα, καλύτερη κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Ειδικά φέτος, που το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία να έρθει σε επαφή η νεολαία με αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός».

Επιπλέον μεταξύ άλλων τονίστηκε πως «οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ευκαιρία για να συζητήσουμε τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο που υπάρχει για το λαό και τη νεολαία, να γνωρίσουν για το τι παλεύει το ΚΚΕ από πρώτο χέρι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου