ΤΟΠΙΚΑ

Τώρα ζητάει συγγνώμη κλαίγοντας…

τώρα-ζητάει-συγγνώμη-κλαίγοντας-313916

Μετανιωμένος επιχείρησε να εμφανιστεί στο δικαστήριο του Φράιμπουργκ όπου δικάζεται για τη δολοφονία της 19χρονης Μαρίας Λαντενμπούργκερ, κόρης ανώτατου στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Χουσεΐν Χαβάρι.

Πρόκειται για τον 20χρονο Αφγανό, που ενώ ήταν κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς είχε σπρώξει στο κενό φοιτήτρια στην Κέρκυρα, ωστόσο τον Οκτώβριο του 2015 είχε αφεθεί ελεύθερος χάρη στις διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Μετά το νέο έγκλημα στη Γερμανία το 2016, η θέση στην οποία είχε βρεθεί η ελληνική Δικαιοσύνη ήταν πολύ δύσκολη, καθώς οι γερμανικές αρχές έθεταν δικαιολογημένα αμείλικτα ερωτήματα, τα οποία απειλούσαν την ισορροπία των σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας.

Η Εισαγγελία Βόλου είχε ανακαλέσει την υφ’ όρο απόλυσή του τον Δεκέμβριο του 2015, δηλαδή μόλις δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή του, όμως τα ίχνη του Αφγανού είχαν πλέον εξαφανιστεί από την Ελλάδα…

Η απολογία του

Για πρώτη φορά, ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του, ο Χαβάρι έσπασε τη σιωπή του και με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της 19χρονης.

Διαβάζοντας ένα κείμενο, ο Αφγανός, ο οποίος δολοφόνησε την 19χρονη αφού πρώτα τη βίασε, υποστήριξε ότι το βράδυ της δολοφονίας είχε καπνίσει χασίς και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Όπως είπε, συνάντησε τυχαία στον δρόμο του την άτυχη Μαρίαν αφού εκείνη έβαλε τις φωνές όταν έπεσε από το ποδήλατό της. «Όταν είδα πόσο όμορφή ήταν, ήθελα να κάνω σεξ μαζί της», είπε για το μοιραίο βράδυ, περιγράφοντας πώς της έκλεισε το στόμα και στη συνέχεια την έπνιξε με ένα μαντίλι. Όσο για την κίνησή του να την ρίξει μέσα σε ένα ποτάμι, ο Χαβάρι είπε ότι το έκανε για να ξεπλύνει από πάνω του το αίμα της 19χρονης.

«Σας ζητώ συγγνώμη. Μακάρι να μπορούσα να πάρω πίσω όσα έκανα» διάβασε στη δήλωσή του ο Χαβάρι, λέγοντας ότι κάθε βράδυ βλέπει εφιάλτες με ό,τι έκανε.

Ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές λένε ότι όλα όσα έκανε ο Χαβάρι ήταν προμελετημένα.

Η υπόθεση της δολοφονίας της 19χρονης το 2016 προκάλεσε σάλο, καθώς ο Χαβάρι είχε καταδικαστεί σε 10ετη φυλάκιση για την απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω των παραλείψεων της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Χαβάρι το 2015 είχε πάει στη Γερμανία και είχε ζητήσει άσυλο, με τις γερμανικές αρχές να μην έχουν καμία ενημέρωση από τις ελληνικές για το εγκληματικό παρελθόν του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου