ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε ο Γιάννης Μπλέτσας

απεβίωσε-ο-γιάννης-μπλέτσας-313845

Ηταν για πολλά χρόνια σαξοφωνίστας της Φιλαρμονικής και συνιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Γιάννη Μπλέτσα, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια σαξοφωνίστας της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου και διατηρούσε, παράλληλα, με τον αδελφό του Αθανάσιο το ζαχαροπλαστείο «Αστόρια» στην οδό Ιάσονος.

Ο αξέχαστος μουσικός, εξαιρετικά αγαπητός στην κοινωνία του Βόλου για το ήθος, την καλοσύνη, την ευγένεια και την εργατικότητά του, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, περνώντας στην αιωνιότητα, όπως και οι επιστήθιοι φίλοι του, οι αείμνηστοι Γιώργος Καρυδάκης μαέστρος και Δάμης Σαλτίκης έφορος της Φιλαρμονικής. Ο Γιάννης Μπλέτσας, αυτοδίδακτος μουσικός, διετέλεσε επιμελητής της Φιλαρμονικής επί πολλά χρόνια και συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες της ορχήστρας και σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αριστος οικογενειάρχης, μοιράστηκε 60 ευτυχισμένα χρόνια έγγαμου βίου με την αγαπημένη του σύζυγο Εφη και απέκτησαν τρεις υπέροχες κόρες, επίλεκτα μέλη της τοπικής κοινωνίας, που δημιούργησαν τις δικές τους οικογένειες. Ευτύχησε να δει πέντε εγγόνια και όσοι τον γνώρισαν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον χαρακτήρα του.

Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Βασίλης Τασούδης τον χαρακτήρισε «πολύ καλό, ήσυχο, αγαπητό άνθρωπο, που δεν είχε ποτέ διαφωνίες με κανέναν».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη στις 11 το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου και η Φιλαρμονική θα του απευθύνει, τιμής ένεκεν, το τελευταίο μελωδικό αντίο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου