ΤΟΠΙΚΑ

Στη Δικαιοσύνη για τις εγγυήσεις της «Ευρώπης»

στη-δικαιοσύνη-για-τις-εγγυήσεις-της-312478

Τη νομική οδό αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι περιπτερούχοι, προκειμένου να πάρουν πίσω τις εγγυήσεις τους από το πρακτορείο Διανομής Τύπου «Ευρώπη» που πτώχευσε.

Η Γενική Συνέλευση των περιπτερούχων, που συνεδρίασε χθες στην ΟΕΒΕΜ, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Περιπτερούχων Μαγνησίας, Βασίλης Τόπας, αποφάσισε να αναθέσει στον δικηγόρο Δημήτρη Νιζάνη τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Η εν λόγω απόφαση, αυτή τη στιγμή αφορά σε δεκαεπτά περιπτερούχους, οι οποίοι έχουν καταβάλει εγγυήσεις ύψους από 500 έως 1.500 ευρώ.

«Σε πρώτη φάση θέλουμε να συγκεντρώσουμε τα παραστατικά των περιπτερούχων και στη συνέχεια, ανάλογα με την ενημέρωση που θα υπάρξει για το πού βρίσκονται σήμερα οι εγγυήσεις, θα κινηθούμε δικαστικά», ενημέρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Τόπας, επισήμανε ακόμη ότι οι επίμαχες εγγυήσεις αφορούν τα έτη 2013 και 2014. Γι’ αυτές, όπως διευκρίνισε προς κάθε κατεύθυνση, δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη ο τότε υπάλληλος του υποκαταστήματος της Ευρώπης στον Βόλο Δημήτρης Τσούκης, καθώς εκείνος λειτουργούσε για λογαριασμό του Πρακτορείου Διανομής Τύπου, και όταν το υποκατάστημα έκλεισε απολύθηκε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου