ΤΟΠΙΚΑ

Διακομιδή 62χρονου στη ΜΕΘ Χαλκίδας και έξι νεκροί μέσα στο Σαββατοκύριακο

διακομιδή-62χρονου-στη-μεθ-χαλκίδας-και-312246

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας διακομίστηκε αργά χθες το απόγευμα ένας 62χρονος Βολιώτης που νοσεί από κορονοϊό και αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των επιπλοκών του ιού.

Αρχικά ο 62χρονος που είναι ανεμβολίαστος νοσηλευόταν στο θάλαμο αρνητικής πίεσης. Μόλις όμως επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του αποφασίστηκε ότι πρέπει να μπει σε μηχανική υποστήριξη.

Οι οκτώ κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού στο Αχιλλοπούλειο είναι κατειλημμένες από ασθενείς που είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Ετσι αποφασίστηκε η διακομιδή του ασθενή στη Στερεά Ελλάδα αφού στο Νοσοκομείο Βόλου δεν υπήρχε κρεβάτι κενό.

Χθες στο Αχιλλοπούλειο νοσηλευόταν 80 ασθενείς μεκορονοϊό στις απλές κλινικές covid, 8 στη ΜΕΘ και τρεις σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα είχε γίνει μόνο μία νέα εισαγωγή ασθενή.

Η Μαγνησία ωστόσο συνεχίζει να μετρά θανάτους με 6 συνανθρώπους να χάνουν την ζωή τους μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 75 έως85 χρόνων που στην πλειονότητά τους ήταν ανεμβολίαστοι.

Την εβδομάδα που πέρασε έχασαν τη μάχη 15 ασθενείς.

Χθες, στη Μαγνησία,ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 128 νέα κρούσματα, τα 3 εκ των οποίων εντοπίζονται στις Βόρειες Σποράδες.

Επιπλέον 23 θετικά κρούσματα προέκυψαν από τα rapidtest που έγιναν χθες στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου. Σε συνολικό αριθμό 547 δειγμάτων καταγράφηκαν 23 νέες μολύνσεις που αφορούν σε 10 άντρες και 13 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Που θα γίνουν σήμερα δωρεάν έλεγχοι

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, για σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων θα πραγματοποιήσει rapidtest στα εξής σημεία:

*08:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου

*08:00-16:00 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στην παραλία του Βόλου

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στην ΤΟΜΥ Ιωλκού

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

*09:00-14:30 Μαζική δειγματοληψία στην Αγριά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου