ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακή συγκέντρωση έξω από τη ΒΕΜΕΚΕΠ

απεργιακή-συγκέντρωση-έξω-από-τη-βεμε-31173

Αύριο από 13.00 έως 15.00 για ανάκληση των απολύσεων

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ΒΕΜΕΚΕΠ στη 1:30 το μεσημέρι, αύριο Πέμπτη 14 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της παμβολιώτικης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει ομόφωνα το Εργατικό Κέντρο Βόλου, για να παρθούν πίσω οι απολύσεις έκανε σε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση του Συνδικάτου. Η στάση εργασίας θα γίνει από τη 1 μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Παράλληλα στάση εργασίας προκήρυξε και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ζητώντας επίσης την ανάκληση των απολύσεων.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου νομού Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» Κων. Στεργίου στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι οι συνδικαλιστές που έχουν ενεργή δράση και παρεμβαίνουν για τα προβλήματα των εργαζομένων, γίνονται στόχος των εργοδοτών και κάλεσε όλα τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Από την πλευρά της η Χρυσούλα Τασολάμπρου ταμίας του συνδικάτου μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», μέλος της διοίκησης του Ε.Κ.Β. και αντιπρόσωπος του Σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ στο Ε.Κ.Β. και στην ΠΟΕΜ που απολύθηκε από την εταιρεία κατήγγειλε ότι ένα χρόνο τώρα η εταιρεία με στόχο να διασφαλίσει τα κέρδη της έχει προχωρήσει στην εφαρμογή χορήγησης αναγκαστικών αδειών στους εργαζόμενους, στην εκ περιτροπής εργασία και στη συνέχεια σε απολύσεις.

Οπως τόνισε «δεν πρέπει να αφήσουμε να νομιμοποιηθεί αυτή η πολιτική της εργοδοσίας, να απολύει συνδικαλιστές, αλλά και εργαζόμενους που προέβησαν σε απεργίες και δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις μείωσης των μισθών τους». «Χρειάζεται, πρόσθεσε, να δοθεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση που ετοιμάζεται να φέρει αντεργατικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με νέο εργασιακό νόμο που θα νομιμοποιεί τις απολύσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις και επανέλαβε το αίτημα μετατραπούν οι συμβάσεις με μπλοκάκι σε συμβάσεις αορίστου χρόνου εξαρτημένης εργασίας με πλήρη δικαιώματα».

Ανάκληση των απολύσεων και αλληλεγγύη στις απολυμένες εκφράζουν επίσης ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου – Νέας Ιωνίας και η Εργατική Αυτονομία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου