ΤΟΠΙΚΑ

2.000 μαθητές σε φροντιστήριο μέσα στο… σχολείο

2-000-μαθητές-σε-φροντιστήριο-μέσα-στο-σχ-311674

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αρχίζει η ενισχυτική στα Γυμνάσια της Μαγνησίας με 278 τμήματα

Φροντιστήριο… μέσα στο σχολείο με τη λήξη του σχολικού προγράμματος για να μπορέσουν να δυναμώσουν στα μαθήματα αναμένεται να αρχίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες μαθητές γυμνασίου της Μαγνησίας. Πρόκειται για μαθητές που υπέβαλαν αιτήσεις προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας που αφορά στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και έρχεται να ελαφρύνει τους γονείς από δυσβάστακτα έξοδα, αυτά των φροντιστηριακών μαθημάτων.

Ηδη από την προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των αιτήσεων των μαθητών και ορίστηκαν τα Γυμνάσια του νομού στα οποία θα λειτουργήσουν σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Φέτος πρόκειται να λειτουργήσουν συνολικά 23 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΣΚΕΔ), τρία περισσότερα σε σχέση με πέρυσι και θα συσταθούν συνολικά 278 τμήματα. Ως ΣΚΕΔ ορίστηκαν τα 3ο, 4ο, 7ο, 8ο και 10ο Γυμνάσια Βόλου, 2ο και 4ο Γυμνάσια Ν. Ιωνίας και τα Γυμνάσια Ιωλκού, Αγριάς, Λεχωνίων, Ευξεινούπολης, Ν. Αγχιάλου, Καναλίων, Στεφανοβικείου, Σούρπης, Τσαγκαράδας, Μηλεών, Ζαγοράς, Σκιάθου, Σκοπέλου, Γλώσσας Σκοπέλου, Αλοννήσου και το Μουσικό Σχολείο.

Προς το παρόν η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας περιμένει την έγκριση των τμημάτων από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκη και για τα ολιγομελή στην περιφέρεια της Μαγνησίας απευθείας από το Υπουργείο, προκειμένου να απευθύνει πρόσκληση για την πρόσληψη εκπαιδευτικών που θα τα στελεχώσουν.

Σύμφωνα με την κ. Φασουράκη, φέτος, η ενισχυτική διδασκαλία ξεκινά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και αυτό αναμένεται να συγκρατήσει τους μαθητές στο σχολείο και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου. Σημειώνεται ότι και προηγούμενες χρονιές είχε εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές για να παρακολουθήσουν ενισχυτική διδασκαλία επειδή όμως τα μαθήματα ξεκινούσαν αργά οι περισσότεροι τελικώς απευθύνονταν σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας γίνονται στο τέλος του διδακτικού ωραρίου, απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και αφορούν σε έξι μαθήματα, νεοελληνική γλώσσα, αρχαία ελληνικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία και αγγλικά. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν το σύνολο των μαθημάτων ή να κάνουν επιλογή ποια θέλουν να παρακολουθήσουν. Αφορούν δε και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και έρχονται να προσφέρουν στήριξη σε αδύναμους στα μαθήματα μαθητές, οι γονείς των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου