ΤΟΠΙΚΑ

Μία εικαστικός διδάκτορας της Αρχιτεκτονικής

μία-εικαστικός-διδάκτορας-της-αρχιτε-311666

Αναγορεύτηκε διδάκτορας στη χθεσινή ορκωμοσία – Βραβεύτηκαν τέσσερις απόφοιτοι με υψηλές βαθμολογίες

Μία εικαστικό, που δημιουργεί δικά της έργα, τα οποία παρουσιάζει σε προσωπικές εκθέσεις και παράλληλα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενέταξε στην ακαδημαϊκή του οικογένεια το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για την Εριφύλη Βενέρη από την Αθήνα, που χθες ορκίστηκε διδάκτορας στην τελετή απονομής που πραγματοποίησε το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η κ. Βενέρη, που έχει σπουδάσει το αντικείμενο της τέχνης στον δημόσιο χώρο, αποφάσισε συνειδητά να επιλέξει το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Π.Θ. για το διδακτορικό της που αφορούσε στους χώρους των ελληνικών εστιατορίων στο Βερολίνο ως σύνολο πολυαισθητηριακό και μυθοπλαστικό. «Είναι μία σχολή με καλλιτεχνικό χαρακτήρα και για τον λόγο αυτό την επέλεξα», σημείωσε η ίδια για το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Π.Θ. που συγκαταλέγεται στα κορυφαία της χώρας.

Χθες αναγορεύτηκε διδάκτορας του τμήματος και όπως ανέφερε την ενδιαφέρει παράλληλα με τη δημιουργία και τη διδασκαλία στο σχολείο να ακολουθήσει και μία ακαδημαϊκή πορεία.

Βραβεύσεις φοιτητών

Η χθεσινή τελετή ορκωμοσίας στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής περιελάμβανε τέσσερις βραβεύσεις φοιτητών που αρίστευσαν.

Βαθμολογία που άγγιξε το απόλυτο άριστα πέτυχε ο απόφοιτος του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος Αρχιτεκτονικής, Αναστάσης Παπαδάκης. Συγκέντρωσε βαθμό 9,43 και ήταν εκείνος που διάβασε τον όρκο και βραβεύτηκε για την υψηλή του επίδοση.

Ο Αναστάσης Παπαδάκης από την Αίγινα σπούδασε συνειδητά το αντικείμενο και πλέον όπως ανέφερε θα προσανατολιστεί στην εύρεση εργασίας και σε δεύτερη φάση στην παρακολούθηση κάποιου μεταπτυχιακού προγράμματος.

Τον όρκο για τους αποφοίτους των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών διάβασε η Ελένη Ραγκαβάνη από την Πάτρα που επίσης βραβεύτηκε για την υψηλή βαθμολογική της επίδοση. Η κ. Ραγκαβάνη πήρε το πτυχίο της από το Πολυτεχνείο Κρήτης και στη συνέχεια επέλεξε το μεταπτυχιακό στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό στο τμήμα στον Βόλο τονίζοντας ότι την προσέλκυσε τόσο η θεματική του προγράμματος όσο και ο τρόπος που ήταν δομημένο.

Από τα μεταπτυχιακά προγράμματα βραβεύτηκαν δύο ακόμη απόφοιτες που επίσης συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στα τμήματά τους. Πρόκειται για την Αθηνά Κουμπαρούλη και την Ελένη Κλώσσα – Σωτηρίου οι οποίες βρήκαν ενδιαφέρον στα καινοτόμα προγράμματα σπουδών του Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου