ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας: Η κυβέρνηση της ΝΔ είτε δεν ενδιαφέρεται, είτε δηλώνει αδυναμία να ελέγξει το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων

συριζα-πσ-μαγνησίας-η-κυβέρνηση-της-νδ-311659

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την Κυβέρνηση για αδιαφορία και ελλιπή μέτρα κατά της ακρίβειας, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα…” ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Ν.Δ., “…προσμένουν ίσως κάποιο θάμα…”, για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων που οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές τους προκάλεσαν, πλήττοντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και ιδιαίτερα τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Με τον πληθωρισμό ήδη να καλπάζει στο 4% και τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σταϊκούρα να προβλέπει περαιτέρω άνοδο μέχρι το τέλος του χρόνου, με το κόστος ενέργειας να κάνει απαγορευτική ακόμη και τη θέρμανση μέσα στο Χειμώνα (το φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 132% , το πετρέλαιο θέρμανσης 46% και 19% η ηλεκτρική ενέργεια σύμφωνα με την ίδια την ΕΛΣΤΑΤ), τις τιμές σε βασικά είδη διατροφής να τραβάνε στον ανήφορο (το ελαιόλαδο έχει αυξηθεί κατά 22,1% το αρνί 16,3% , τα λαχανικά 9,3%, τα πουλερικά 8,5% σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών), η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει πετάξει λευκή πετσέτα και περιμένει την …αυτόματη επιστροφή στην κανονικότητα.

Έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, ανίκανη και ανήμπορη να αντιμετωπίσει ένα ακόμη κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Όπως ακριβώς κάνει με την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το υπό κατάρρευση ΕΣΥ, με την εγκατάλειψη των εργαζομένων στην τύχη τους, με το γκρέμισμα κάθε προοπτικής για τους νέους.

Την ίδια ώρα που αποδεικνύει τον κυνισμό και την απόστασή της από την πραγματική ζωή με τη δήλωση Γεωργιάδη πως δεν υπάρχει θέμα ακρίβειας στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα που αποδεικνύει ότι το μόνο της μέλημα είναι η αύξηση των φορολογικών εσόδων, καθώς εκείνα από την κατανάλωση ενεργειακών προϊόντων έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αρνούμενη να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και να αλλάξει την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, όπως επανειλημμένα έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως αρνείται ακόμη και να συζητήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να στηριχθούν τα πληττόμενα νοικοκυριά, να τονωθεί η ζήτηση, και να επιβιώσει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είτε δεν ενδιαφέρεται, είτε δηλώνει αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνοι. Ας φύγουν…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου