ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα στη συγκέντρωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας

κάλεσμα-στη-συγκέντρωση-για-την-επέτε-311104

Ανακοίνωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας, ενώ παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που ακολουθώντας εκείνη της Νομικής, κινητοποίησε μαζικά τους Δημοκρατικούς πολίτες της χώρας μας, αποτελεί ημέρα αναστοχασμού και μνήμης της διαρκούς μάχης ενάντια σε κάθε έκφανση του φασισμού. Ούτε εμείς, ούτε οι επόμενες γενιές θα ξεχάσουμε τα βασανιστήρια, την τρομοκρατία, τις δολοφονίες αγωνιστών αλλά και απλών πολιτών από την επτάχρονη χούντα των Συνταγματαρχών.

Το Πολυτεχνείο, ως ύψιστη πράξη αντίστασης του Ελληνικού λαού στη Δικτατορία, συμβολίζει για εμάς τον συνεχή αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία, για κοινωνική δικαιοσύνη και χειραφέτηση. Μας υπενθυμίζει ότι τίποτα από αυτά δεν είναι δεδομένο, αλλά θα πρέπει διαρκώς να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας, ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τον αυταρχισμό. Το Πολυτεχνείο παραμένει πηγή έμπνευσης και σύμβολο αυτοθυσίας για τις δημοκρατικές διεκδικήσεις κάθε γενιάς.

Σήμερα η ακροδεξιά, παρά την καταδίκη της ΧΑ, σηκώνει και πάλι κεφάλι με τα επεισόδια σε σχολεία και αλλού, ενώ η κυβέρνηση διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο στην αντιμετώπιση της κοινωνικής διαμαρτυρίας με την καταστολή.

Ένα άγριο κύμα ανεξέλεγκτης ακρίβειας απειλεί τα λαϊκά στρώματα, ενώ η δημόσια Παιδεία χτυπιέται από την κυβερνητική πολιτική. Όλα αυτά αναδεικνύουν τη διαρκή επικαιρότητα του συνθήματος για «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία».

Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, κάθε Δημοκρατικό πολίτη, να συμμετέχουν μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη και την πορεία που θα γίνει την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, με συγκέντρωση στις 18.00 στον Θόλο του Πανεπιστημίου, τηρώντας όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα προστασίας. Να τιμήσουμε τους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου που έδωσαν την ζωή τους για την Δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου