ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα σωματεία

κάλεσμα-του-παμε-στα-σωματεία-310941

Να στηρίξουν τους Χαλυβουργούς, αιχμές ότι επιχειρείται να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των Χαλυβουργών προκειμένου να ανακληθεί το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας εξέφρασαν χθες σε έκτακτη συνέντευξη τύπου στο ΕΚΒ τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν την εταιρεία ότι επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και κάλεσαν τους Χαλυβουργούς να μην πτοηθούν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να σταματήσει η εφαρμογή του μέτρου.

«Από χθες το βράδυ εργαζόμενοι δέχθηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα από την εργοδοσία να προσέλθουν για δουλειά στις 4 τα ξημερώματα (αντί στις 6 το πρωί που ξεκινά η βάρδια), για να αποφύγουν την ομάδα περιφρούρησης στην είσοδο του εργοστασίου στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή» κατήγγειλε ο Κων. Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας».

«Σήμερα -ανέφεραν χαρακτηριστικά- μπήκαν στο εργοστάσιο μόνο δύο, τρεις εργαζόμενοι αλλά εμείς καλούμε όλους να συνεχίσουν τον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους», ενώ κάλεσε όλα τα σωματεία της Μαγνησίας να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων τονίζοντας ότι μία νίκη σε ένα εργοστάσιο αποτελεί νίκη για όλη την εργατική τάξη.

Ο Κων. Στεργίου εκ μέρους των σωματείων του ΠΑΜΕ, άφησε εξάλλου αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων στη Χαλυβουργία, σημειώνοντας ότι: «πρόκειται για το κόμμα και τους βουλευτές, ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και όλα τα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνει».

Στη συνέντευξη τύπου τοποθετήθηκε και ο Λάζαρος Τσελεπής πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην 3Ε στο Βόλο, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και υπενθύμισε ότι σε πέντε ημέρες κλείνουν πέντε χρόνια κινητοποιήσεων και δύο χρόνια δικαστικού αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη .«Αν δεν παλέψουμε όλοι μαζί με αλληλεγγύη δεν πρόκειται να πετύχουμε να σταματήσουμε την λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Κόκα – Κόλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου