ΤΟΠΙΚΑ

Σε ιδιώτη για οκτώ χρόνια η πλαζ των Αλυκών

σε-ιδιώτη-για-οκτώ-χρόνια-η-πλαζ-των-αλυ-310859

Για χρονικό διάστημα οκτώ ετών θα εκμισθώσει ο Δήμος Βόλου σε ιδιώτη την πλαζ των Αλυκών. Για την εκμίσθωση της πλαζ απόφαση θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο πουσυνεδριάζει αύριο Παρασκευή.

H πλαζ των Αλυκών έχει συνολική έκταση 22.753 τετραγωνικά μέτρα και για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και εκμετάλλευση προτείνεται η εκμίσθωσή της για χρονικό διάστημα οκτώ ετών. Στην αυριανή συνεδρίαση θα ληφθεί απόφαση και για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο Πεδίον του Άρεως.Για την εκμίσθωση των δύο αναψυκτηρίων έγιναν δύο προκηρύξεις δημοπρασίας και κανένας ενδιαφερόμενος δεν προσήλθε για να «χτυπήσει» τα καταστήματα, που είχαντιμή εκκίνησης της πλειοδοσίας (κατώτερο ετήσιο μίσθωμα) 8.000 € για το πρώτο κατάστημα και 12.000 € (κατώτερο ετήσιο μίσθωμα) για το δεύτερο κατάστημα. Μετά τις άκυρες δημοπρασίες κατατέθηκε αίτηση -προσφορά του κ. Αλέξανδρου Κιουτσοκιόζογλου για την εκμίσθωση του ενός (μικρότερου) καταστήματος αντί του ποσού των 2.100 ευρώ ετησίως για έξι έτη.Ο Δήμος λόγω του χαμηλού μισθώματος που προσφέρεται (1/4 της τιμής εκκίνησης της άγονης δημοπρασίας) προτείνει τη διενέργεια νέας δημοπρασίας με μειωμένη τιμή εκκίνησης που θα αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή.Στην περίπτωση που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει την απευθείας εκμίσθωση του αναψυκτηρίου σύμφωνα με το Ν.3463/2006 άρθρο 192 παρ.1 θα πρέπει να καθορίσει και τους όρους της συμφωνίας.

Το εκμισθούμενο ακίνητο με εμβαδά ορόφου31,95 τ.μ., ισογείου (αποθήκη-λουτρά) 39,16 τ.μ.και με εξωτερικό υπαίθριο χώρο 75 τ.μ., βρίσκεται εντός του Πάρκου Πεδίου Αρεως και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναψυκτήριο ή ουζερί ή καφενείο ή ως κατάστημα διοργάνωσης κοινωνικών ή επαγγελματικών εκδηλώσεων.

Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών

Στο μεταξύ προς αναζήτηση χώρου βρίσκεται ο Δήμος Βόλου, για τη δημιουργία του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Αναζητείται χώρος 500 τετραγωνικών μέτρων, στο κέντρο της πόλης και απόφαση για τη μίσθωση θα λάβει επίσης αύριο το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Δήμος Βόλου με την ένταξή του στο δίκτυο των πόλεων που στόχο έχουν την δημιουργία ενός δικτύου προστασίας προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας , ενισχύει την κοινωνική του παρουσία με αυτή και με άλλες κοινωνικές παρεμβάσεις, όπως σημειώνει η Δημοτική Αρχή. Εκείνο που επείγει αυτή την στιγμή είναι η ταχεία υλοποίησητου προγράμματος σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.Για τον σκοπό αυτό υπογράφτηκε Προγραμματική συμφωνία μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, της ΕΕΤΑΑ και του Δήμου Βόλου για τον καλύτερο συντονισμό της λειτουργίας του Ξενώνα.

Σε ό,τι αφορά την στέγαση του Ξενώνα, απαιτείται η κτηριακή υποδομή να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και οι χώροι να είναι επαρκείς για την στέγαση είκοσι γυναικών μαζί με τα παιδιά τους. Το κτήριο θα πρέπει να είναι εμβαδού τουλάχιστον 500 τ.μ και να διαθέτει τους κατάλληλους χώρους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου