ΤΟΠΙΚΑ

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας για οφειλόμενα

οι-εργαζόμενοι-στα-κέντρα-υγείας-για-ο-310454

Βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 2 Σεπτεμβρίου

Οι εργαζόμενοι, στα Κέντρα Υγείας Ν. Μαγνησίας, οι οποίοι εργάζονται σε κυκλικό ωράριο, νοσηλεύτριες/τές και πληρώματα ασθενοφόρων, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από 2-09-2015 για τις οφειλόμενες ώρες νυχτερινών ωραρίων και αργιών από 1 Ιανουαρίου 2015 έως και σήμερα, καθώς και για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι ώρες των εργαζομένων για νυχτερινά ωράρια και αργίες για το έτος 2014. Επίσης, σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται και οι ιατροί για την μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους.

«Σύμφωνα με τις ισχύουσες εργατικές διατάξεις και το άρθρο 648 Α.Κ., αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, είχε υποχρέωση η Διοίκηση να εξοφλήσει τα οφειλόμενα στους εργαζομένους και σύμφωνα με τις διατάξεις άρθρων 325 και 329 Α.Κ. έχουν δικαίωμα επισχέσεως εργασίας, διότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις άσκησης του δικαιώματος αυτού.

Οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε κυκλικό ωράριο αποφάσισαν να προβούν σ’ αυτή τη μορφή πίεσης προς τη Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. για να κινηθούν οι διαδικασίες εξόφλησης των δεδουλευμένων ωρών τους καθώς έχει περάσει διάστημα 9 μηνών χωρίς να έχει προβεί στην εξόφληση κανενός μηνός.

Επίσχεση εργασίας σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του κυκλικού ωραρίου (ιατροί-νοσηλεύτριες/τες και πληρώματα ασθενοφόρων) βρίσκονται στη θέση τους καθημερινά και εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά.

Οι εργαζόμενοι ιατροί και προσωπικό όπως προαναφέρθηκε βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας περιμένοντας η Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. να καταβάλλει χρήματα για τα δεδουλευμένα εφημεριών και εξαιρέσιμων.

Έως τώρα έχουν καταβληθεί εφημερίες μηνός Φεβρουαρίου και Μαρτίου για τους ιατρούς.

Αναμένεται εξόφληση εφημεριών Ιανουαρίου και περάστηκαν στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα οι εφημερίες Απριλίου.

Ηδη οι γιατροί του Κ.Υ. Βελεστίνου, και κάποιων Π.Ι. έχουν σταματήσει την επίσχεση θεωρώντας ότι το μήνυμα έχει δοθεί και ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Από το υπόλοιπο προσωπικό νοσηλεύτριες-πληρώματα ασθενοφόρου βρίσκονται σ’ επίσχεση εργασίας στο Κ.Υ. Αλμυρού – Κ.Υ. Βελεστίνου – Κ.Υ. Ζαγοράς – Κ.Υ. Σκιάθου.

Οι ώρες δεν πληρώθηκαν βέβαια ακόμα. Μέσα στην εβδομάδα θα εκπαιδευτούν οι συντονιστές στην 5η Υ.ΠΕ. για να μπορούν και να καθοδηγήσουν και τους υπόλοιπο διοικητικό προσωπικό των 34 Κέντρων Υγείας για ν’ αρχίσουν να καταχωρούν τα προγράμματα του προσωπικού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στηρίζει και συντονίζει τις προσπάθειες για τη πιο γρήγορη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους που εργάζονται Σαββατοκύριακα, νυχτερινά ωράρια και αργίες σ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου