ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού διαμαρτυρίας για την κεραία

ραντεβού-διαμαρτυρίας-για-την-κεραία-309934

Ραντεβού στους δρόμους για τις 6:30 σήμερα το απόγευμα στην οδό Μαβίλη 90 δίνει μια ολόκληρη γειτονιά, στην περιοχή πάνω από τη Γιάννη Δήμου με Κύπρου. Κάτοικοι αντιδρούν στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που τέθηκε σε λειτουργία πριν από λίγες ημέρες, σε ταράτσα μονοκατοικίας στην «καρδιά» της συνοικίας.

Μολονότι είναι χαμηλής όχλησης, η εμβέλειά της «πιάνει» μια ολόκληρη περιοχή, μέσα στην οποία βρίσκονται το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το 4ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ένα πάρκο όπου συχνάζουν κάτοικοι και μικρά παιδιά, αλλά και ο Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου καθώς και ένα γυμναστήριο.

Οι προσπάθειες περιοίκου να σταματήσει τις εργασίες εγκατάστασης της κεραίας, απέβησαν άκαρπες, καθώς «σκόνταψε» στη νέα νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να εγκαθιστούν κεραίες παντού μέσα στην πόλη, με μια απλή δήλωση τοποθέτησης, εφόσον είναι χαμηλής όχλησης.

Οι γείτονες που έχουν αναστατωθεί, πρόκειται σήμερα να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας ζητώντας την απομάκρυνση της κεραίας. Θα εκλέξουν μάλιστα και επιτροπή αγώνα, που θα αναλάβει να κινήσει τις νομικές διαδικασίες ενάντια στην εγκατάσταση και λειτουργία της κεραίας.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει αμφισβητηθεί ότι πρόκειται για κεραία χαμηλής όχλησης και έχει απευθυνθεί αίτημα και στην Ε.Ε.Α.Ε. (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) προκειμένου να κάνει μέτρηση.

Παράλληλα εκκρεμεί και αίτημα ελέγχου στην πολεοδομία για τη νομιμότητα της εγκατάστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου