ΤΟΠΙΚΑ

Τα προβλήματα των Αγροτικών Συνεταιρισμών υπόψη του Κ. Μητσοτάκη

τα-προβλήματα-των-αγροτικών-συνεταιρ-30972

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συνάντησε την περασμένη Δευτέρα 30 Απριλίου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, το προεδρείο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Στην συνάντηση αυτή, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης η υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κα Φωτεινή Αραμπατζή και ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, τον Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου κ.κ. Χρήστος Τσιχήτας, Κωνσταντίνος Λεπίδας, Ανδρέας Στρατάκης και Χρήστος Γιαννακάκης.

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας μας, θέματα για τα οποία, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία έχει σχεδιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μεταξύ άλλων, το προεδρείο του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που πλήττει όλους τους Έλληνες αγρότες, τη διάθεση σημαντικού μέρους της αγροτικής παραγωγής χωρίς παραστατικά, το υψηλό κόστος εισροών και τις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων απόρροια των ελλιπέστατων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές.

Επισημάνθηκε ακόμη πλήθος πράξεων και παραλείψεων εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και οργανισμών που εποπτεύονται από αυτό, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε απαξίωση την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και σε απόγνωση τις οικογένειες πολλών χιλιάδων αγροτών.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου υπογράμμισαν τη μεγάλη σημασία που έχει για την ελληνική γεωργία αλλά και την οικονομία της χώρας γενικότερα, η περαιτέρω ενίσχυση του συνεταιριστικού κινήματος, το οποίο σήμερα δέχεται έναν συνεχή και αδικαιολόγητο «πόλεμο» από εκπροσώπους της κυβέρνησης, για λόγους που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.

Ο επικεφαλής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες και δεσμεύτηκε ότι μέσω του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει με ρεαλιστικές λύσεις να ελαφρύνει τα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη στον κλάδο, να ενισχύσει την εποπτεία στην αγορά και να αναδείξει τον ρόλο των συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη τους εκπροσώπους του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. για τη δημιουργία ενός Συνδέσμου με υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις και επιχειρήσεις, χωρίς την οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση και «κηδεμονία», ενώ τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να βρίσκονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου