ΤΟΠΙΚΑ

Μαίνεται η σύγκρουση

μαίνεται-η-σύγκρουση-309488

Με αμείωτη ένταση η αντιπαράθεση του μεγαλομετόχου της TRTκαι του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Συνέχεια δόθηκε χθες στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του μεγαλομετόχου του τηλεοπτικού σταθμού της TRT Αγγελου Αντωνίου και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Ο Αγγ. Αντωνίου παρουσίασε από τη δική του πλευρά -με ανακοίνωση που εξέδωσε την οποία τιτλοφόρησε «Η αλαζονεία της εξουσίας»- το επεισόδιο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας μεταξύ του ιδίου και του περιφερειάρχη στους χώρους του τηλεοπτικού σταθμού στο Βόλο.

Νέα απάντηση, στο μεταξύ, για «αστήρικτες και έωλες συκοφαντίες» έδωσε ο Κ. Αγοραστός, με αφορμή συνάντηση με προεδρείο της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας σχετικά με την κατανομή των κονδυλίων, που αφορούν στο πρόγραμμα προβολής του ΕΣΠΑ.

Την ίδια ώρα, με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη ζήτησε τον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση διαφημιστικών δαπανών δημόσιων φορέων, ενώ σε δήλωση προέβη ο περιφερειακός σύμβουλος Ζήσης Γρηγορίου, ο οποίος συνόδευε προχθές τον Κ. Αγοραστό και παρουσιάστηκε από τον Αγγ. Αντωνίου ως ο «φουσκωτός» που συνόδευε τον περιφερειάρχη.

Ανακοίνωση του Αγγ. Αντωνίου

Σε ανακοίνωσή του ο Αγγελος Αντωνίου ανέφερε χθες τα εξής:

«Χθες (προχθές) γύρω στις 4:10 μ.μ. μπούκαρε μέσα στο studio του Βόλου ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός μαζί με έναν φουσκωτό και απαιτούσε να σταματήσει η ζωντανή συνέντευξη της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα Λιακούλη με τον συνδυασμό του κου Τσιλιμίγκα υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και να βγάλουμε αυτόν στον «αέρα».

Αμέσως προσέτρεξα μέσα στο studio και χαμηλόφωνα του ζήτησα να βγει έξω και του είπα ότι είναι ανεπίτρεπτο να κόψω στον «αέρα» την συνυποψήφιά του κα Λιακούλη.

Οταν με χίλιες δύο παρεκκλίσεις βγήκε από το studio παρέμεινε στο control και ήθελε πάλι να ξαναμπουκάρει οπότε στάθηκα μπροστά από την πόρτα και με απωθούσε τόσο ο ίδιος όσο και ο φουσκωτός που είχε μαζί του.

Σε μια στιγμή χωρίς να τον ακουμπήσω σαν να ήταν ποδοσφαιριστής που διεκδικούσε πέναλντι περδίκλωσε το ένα πόδι με το άλλο και έπεσε κάτω. Τότε του είπα ότι αυτά τα καραγκιοζιλίκια δεν ταιριάζουν με τον θεσμό του Περιφερειάρχη και θα τηλεφωνήσω στο «100»… Βλέποντας ότι παίρνουν κάμερα για να αποθανατήσουν το περιστατικό για την σατυρική εκπομπή «Χώστες» αμέσως σηκώθηκε όρθιος και επιχείρησε να ξαναμπουκάρει με τον φουσκωτό του να διακόψει τον επόμενο καλεσμένο που ήταν ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ο κος Ψύρρας.

Του εξήγησα ότι το αίτημα με το οποίο του ζητάμε τα Θεσσαλικά Μέσα πού ξοδεύτηκαν τα χρήματα προβολής του ΕΣΠΑ ΔΕΝ είναι δικά του χρήματα και οφείλει να δώσει έγγραφη απάντηση, γιατί μετά από την επερώτηση στην Βουλή της βουλευτού κας Μ. Χρυσοβελώνη θα αναγκαστεί να απαντήσει εγγράφως.

Δυστυχώς ο «Καλλικράτης» παρέδωσε τον έλεγχο της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ στον αιρετό Περιφερειάρχη και έτσι είναι ελεγχόμενος και ελεγκτής. Αυτό μας αναγκάζει τις επόμενες ημέρες να προσφύγουμε στις Βρυξέλλες έστω κι αν κινδυνεύει να σταματήσει το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Δυστυχώς παρ’ όλη την κρίση δεν έχει αλλάξει τίποτα, η αλαζονεία της εξουσίας συνεχίζεται σ’ όλο το Μεγαλείο της».

Ενημέρωση στην Ενωση Συντακτών

Στο μεταξύ, το προεδρείο της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για την κατανομή των κονδυλίων, που αφορούν στο Πρόγραμμα προβολής του ΕΣΠΑ.

Οπως ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός: «Ενημερώσαμε μαζί με τη Διαχειριστική Αρχή και τον υπεύθυνο δημοσιότητας του Προγράμματος στη Θεσσαλία, για μια σειρά ερωτημάτων, τα οποία ο ιδιοκτήτης ενός περιφερειακού ραδιοτηλεοπτικού μέσου θέτει συνεχώς τις τελευταίες μέρες και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσιμη για τη Θεσσαλία, καθώς είναι περίοδος εκλογών και αυτό προφανώς δεν είναι τυχαίο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί στις περιόδους εκλογών τα Μ.Μ.Ε. οφείλουν να παρέχουν πολύπλευρη ενημέρωση, χωρίς προκαταλήψεις, χειραγώγηση, στοχοποίηση και λασπολογία. Επίσης οφείλουν να μην παραποιούν ηθελημένα την πραγματικότητα και πρέπει να μην διασπείρουν, χωρίς καμιά αναστολή καταφανέστατα ψεύδη με απώτερο σκοπό να θίξουν την δημόσια εικόνα προσώπων, προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων».

Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε το προεδρείο της Ενωσης ότι δεν προβλέπεται από την ισχύουσα ελληνική ή ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμό, κανένα ποσοστό ή ποσό υποχρεωτικής διάθεσης πόρων Ε.Σ.Π.Α. για ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, ούτε «η δέσμευση ποσού 20 εκατομμυρίων ευρώ για προβολή έργων του ΕΣΠΑ, όπως διατείνεται ο ιδιοκτήτης συγκεκριμένου Θεσσαλικού ραδιοτηλεοπτικού μέσου, άρα οι πόροι αυτοί ουδέποτε στερήθηκαν από κανένα».

Ανέφερε ακόμη ότι «το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ έχει κλείσει για το έτος 2013, όπως και για τα παρελθόντα έτη με την έγκριση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, άρα κανένα έργο ΕΣΠΑ δεν κινδυνεύει από αστήρικτες και έωλες συκοφαντίες ανενημέρωτου ιδιοκτήτη συγκεκριμένου Θεσσαλικού ραδιοτηλεοπτικού μέσου».

Ερώτηση Μ. Χρυσοβελώνη

Τον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση διαφημιστικών δαπανών δημόσιων φορέων ζητά από τον κ. Κεδίκογλου με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η δημοσιοποίηση ζητείται για να ξεκαθαριστεί το τοπίο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπως τονίζει η ίδια που στην ερώτησή της επίσης μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι «μια απλή σύγκριση για το 2013 των δηλωθέντων π.χ. από την Περιφέρεια Θεσσαλίας απολογιστικών στοιχείων με τις καταχωρήσεις που όντως έγιναν για λογαριασμό της, αποκαλύπτει πως διαφημιστικές δαπάνες του εν λόγω ΟΤΑ (όπως και πολλών άλλων νομικών προσώπων) γίνονται σε προεπιλεγμένα ΜΜΕ, χωρίς να δηλώνονται ή να ελέγχεται η νομιμότητα τους από τις υπηρεσίες σας.

Δήλωση Ζήση Γρηγορίου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, π. Αντιπεριφερειάρχης Ζήσης Γρηγορίου σε δήλωσή του αναφέρει: «Ο κατήφορος του –κατά δήλωσή του – «σωματοφύλακα» της TRT –Αγγελου Αντωνίου συνεχίζεται.

Με αποκαλεί από την δημόσια τηλεοπτική συχνότητα που του έχει εκχωρηθεί, με όρους, που θα αναζητηθούν, «φουσκωτό», τη στιγμή που γνώριζε την ιδιότητά μου γιατί του συστήθηκα, για να απαξιώσει τη σημασία της παρουσίας μου στο επεισόδιο που προκάλεσε εις βάρος του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, στις εγκαταστάσεις του καναλιού.

Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε «μπράβους», ούτε «φουσκωτούς», αλλά προφανώς ο κ. Αντωνίου είναι απόλυτος γνώστης του χώρου.

Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, ενώ το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έχει το λόγο για την δημόσια σπίλωσή μου και την ακραίου τύπου απαγόρευση τοποθέτησής μου σήμερα από τη συχνότητα της TRT».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου