ΤΟΠΙΚΑ

Σιτίζει 100 απόρους καθημερινά

σιτίζει-100-απόρους-καθημερινά-30893

Εκκληση για την ενίσχυση του «Δος ημίν σήμερον» απευθύνουν οι υπεύθυνοι του κέντρου σίτισης απόρων του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, το οποίο αποτελεί καθημερινό στήριγμα για 100 απόρους.

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου για να συνεχιστεί η λειτουργία του καθημερινού συσσιτίου απόρων, παρά τους περιορισμούς που επέφερε η πανδημία, με τις ανάγκες για οικονομική ενίσχυση και συγκέντρωση τροφίμων να αυξάνονται ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα.

Εκκληση απευθύνουν, στο μεταξύ, οι υπεύθυνοι του «Δος ημίν σήμερον» στους τοπικούς παραγωγούς, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία να συνεισφέρουν με χρήματα, παραγόμενα είδη και τρόφιμα στην προσπάθεια.

Τα απαραίτητα είδη είναι ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, όσπρια, ρύζι, ελιές, ζυμαρικά, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ντοματοπελτές, φρούτα, τυρί φέτα (σε δοχείο), καθώς επίσης είδη καθαριότητας, όπως απορρυπαντικά για τα πιάτα, για τα πατώματα, χλωρίνες, χαρτικά κ.λπ.

Επίσης όσοι επιθυμούν «μπορούν να προσφέρουν χρήματα στο γραφείο του Ναού, επί αποδείξει, ή να ρίχνουν τον οβολό τους στο κυτίο συλλογής χρημάτων για το συσσίτιο» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου π. Επιφάνιο Οικονόμου, εκπρόσωπο Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «όσα συμβαίνουν στον κόσμο, επηρεάζουν τον καθέναν. Είναι φυσικό, λοιπόν, οι άνθρωποι να διέρχονται οικονομική κρίση, να δυσκολεύονται και αυτό είναι εμφανές στην καθημερινότητά μας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, απευθυνόμαστε στην αγάπη των ανθρώπων, που στηρίζει αυτό και τα άλλα έργα, αντίστοιχα, της τοπικής Εκκλησίας, όλα τα χρόνια. Κάνουμε έκκληση σε αυτή την καρδιακή αγάπη, τη δοκιμασμένη μέσα στον χρόνο, για να μας στηρίξουν όσο είναι δυνατό, την περίοδο του Πάσχα και της Μεγάλης Εβδομάδας, για να μπορέσουμε κι εμείς, με τη σειρά μας, να στηρίξουμε τους απόρους και να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της εποχής».

Με φροντίδα θα διανεμηθούν στους σιτιζόμενους του «Δος ημίν σήμερον» ψητό αρνάκι, κόκκινα αβγά και τσουρέκι το Πάσχα, με τη μέριμνα για την καθημερινή σίτιση άπορων συμπολιτών να αποτελεί προτεραιότητα για τη ναυαρχίδα του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής Εκκλησίας.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του ιδίου και των ιερέων του ναού για τη διαρκή στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο «Δος ημίν σήμερον», ο π. Επιφάνιος υπογραμμίζει: «Κάνουμε αυτή την έκκληση, απευθυνόμενοι στην αγάπη των ανθρώπων και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούν», για να προσθέσει ότι «περισσότεροι από 100 άποροι αδελφοί μας εξυπηρετούνται καθημερινά, χάρη στις δωρεές και την εθελοντική εργασία συνεργατών του Ναού. Η αγάπη και η φροντίδα για τον κάθε αδελφό που έχει ανάγκη δεν γνωρίζουν περιορισμούς και δεν υπάρχει πανδημία που να μπορεί να τις ανακόψει».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου