ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα πρόληψης στο ΙΚΑ λόγω Εμπολα

μέτρα-πρόληψης-στο-ικα-λόγω-εμπολα-30890

Ζητούν οι εργαζόμενοι για τις συναλλαγές με τους αλλοδαπούς

Mέτρα για τον Εμπολα ζητούν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ εκτιμώντας ότι αποτελούν επαγγελματική κατηγορία αυξημένου κινδύνου να προσβληθεί από τον ιό. Απέστειλαν μάλιστα υπόμνημα προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ ζητώντας να γίνει άμεσα παρέμβαση προς το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να συμπεριληφθεί και το ΙΚΑ στους φορείς που πρέπει να ληφθούν μέτρα πρόληψης απέναντι στον δολοφονικό ιό.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ υποστηρίζουν ότι καθημερινά έρχονται σε επαφή με συναλλασσόμενους ξένων χωρών και ότι θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες αφενός να προβούν σε ενημέρωση του προσωπικού και αφετέρου να ληφθούν προληπτικά μέτρα έτσι ώστε να μη δημιουργείται πανικός μεταξύ του προσωπικού.

Η ομοσπονδία υπαλλήλων στο ΙΚΑ κοινοποίησε προς όλους τους συλλόγους εργαζομένων το σχετικό έγγραφο που απέστειλε προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ για να ζητήσει εφαρμογή προληπτικών μέτρων κατά του Εμπολα στο οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν πιθανά κρούσματα και διείσδυση του ιού τόσο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια Τ. Κρεμαστινού η εισαγωγή του ιού θεωρείται ως αναπόφευκτη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ελλάδα.

Επειδή, δεχόμαστε καθημερινά πλήθος, τόσο αλλοδαπού, όσο και ημεδαπού κοινού στις υπηρεσίες μας, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις συστεγάζονται με μονάδες Υγείας (πρώην ΙΚΑ), του ΕΟΠΥΥ, ανήκουμε στις κατηγορίες επαγγελματιών αυξημένου κινδύνου.

Καλούμε τον Διοικητή του ΙΚΑ προσωπικά να αναλάβει πρωτοβουλία συνάντησης με επιστημονικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ με σκοπό την ενημέρωση για τους τρόπους πρόληψης αλλά και ενημέρωσης του προσωπικού μας προκειμένου να αποφύγουμε στο ελάχιστο τους κινδύνους, από μια τέτοια απευκταία, αλλά πιθανή κατάσταση».

Η Ομοσπονδία του ΙΚΑ έχει εκφράσει τη βούληση να είναι παρούσα με αντιπροσωπεία της σε όποιες συναντήσεις προγραμματιστούν, και θα συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου να ενημερωθεί τόσο το ανθρώπινο δυναμικό του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αλλά και οι συναλλασσόμενοι, για την προφύλαξη και αποφυγή της νέας μεγάλης απειλής του ιού του Ebola, σημειώνοντας μάλιστα με νόημα «το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου