ΤΟΠΙΚΑ

Σε 19 εξεταστικά κέντρα οι πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία

σε-19-εξεταστικά-κέντρα-οι-πανελλαδικές-30858

Ακολουθεί η συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών και ο ορισμός επιτηρητών

Στα 19 -όσα και πέρυσι- ανέρχονται τα λύκεια του νομού που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα για τις ανάγκες διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων. Αυτή την περίοδο, οι ρυθμοί εργασίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχουν χτυπήσει… κόκκινο για τη διοργάνωση της διαδικασίας, μέσω της οποίας 1.881 υποψήφιοι από το νομό θα διεκδικήσουν θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν έξι εξεταστικά κέντρα στο Βόλο, δύο στη Ν. Ιωνία και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια του νομού και από ένα σε κάθε ένα από τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων.

Πρόκειται για τα 1ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο και 8ο Γενικά Λύκεια Βόλου, 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια Ν. Ιωνίας και τα Λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Ακολουθεί η συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών και ο ορισμός των επιτηρητών.

Σημειώνεται ότι πανελλαδικές θα δώσουν φέτος 1.881 άτομα. Πρόκειται για 1.187 τελειόφοιτους μαθητές των γενικών λυκείων και 301 αποφοίτους προηγούμενων ετών εκ των οποίων οι 215 θα δώσουν με το νέο σύστημα (τέσσερα μαθήματα) και οι 86 με το παλιό (έξι μαθήματα). Μάλιστα από το σύνολο των υποψηφίων που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, οι 365 έχουν δηλώσει και πέμπτο μάθημα που τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν σχολές και από δεύτερο πεδίο.

Η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου. Στις 22 Απριλίου τα μαθήματα σταματούν για τις διακοπές του Πάσχα, από τις οποίες οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 9 Μαΐου. Στις 13 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια και στις 16 ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Στάση εργασίας της ΕΛΜΕ

Εξάλλου, τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για την Παρασκευή 15 Απριλίου και συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Αφορμή η πρόταση που κατατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας για τη θεσμοθέτηση μεταβατικού -διάρκειας ενός έτους- συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών.

«Η πρόταση του υπουργείου βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με την πρόταση της Ομοσπονδίας, ότι όχι μόνο δεν καταργεί το Νόμο 3848/2010 αλλά τον ενεργοποιεί προς το χειρότερο και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει διορισμούς για μια ακόμη χρονιά», αναφέρεται σε αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας που απαιτεί μαζικούς διορισμούς για όλα τα πραγματικά κενά και κατάργηση του Ν. 3848/2010. Σημειώνεται ότι όσοι εκπαιδευτικοί από το Βόλο ενδιαφέρονται να μεταβούν στην Αθήνα παρακαλούνται μέχρι σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι, το αργότερο, να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Τσιτούμη Διαλεχτή (τηλ. Επικοιν. 6979348163).

* Σήμερα, Τετάρτη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, στις 8 μ.μ.,στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου