ΤΟΠΙΚΑ

Ασκησε έφεση και κυκλοφορεί ελεύθερος ο 32χρονος που επιτέθηκε σε στρατιωτικό

ασκησε-έφεση-και-κυκλοφορεί-ελεύθερο-308568

Αν και χτύπησε απρόκλητα 29χρονη, ρίχνοντάς της κλωτσιά

Ελεύθερος κυκλοφορεί μετά από τη δίκη του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 32χρονος Βολιώτης, που επιτέθηκε απρόκλητα σε 29χρονη αξιωματικό του Στρατού Ξηράς την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι, ενώ εκείνη έκανε τζόκινγκ έξω από το ΕΑΚ στη Νέα Δημητριάδα.

Ο δράστης, που έριξε στην 29χρονη κλωτσιά στο κεφάλι και συνέχισε να τη χτυπά στον λαιμό και το πρόσωπο, καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς αναστολή τριετίας, με έφεση όμως που να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ετσι μετά τη δίκη άσκησε έφεση και αποχώρησε από τα δικαστήρια παρά το γεγονός ότι επιτέθηκε και σε δεύτερη γυναίκα που διερχόταν από το ίδιο σημείο την ώρα της επίθεσης και προσπάθησε να συνδράμει την 29χρονη.

Το δικαστήριο δεν έδωσε στον καταδικασθέντα τη δυνατότητα η ποινή του να έχει τριετή αναστολή, καθώς ο 32χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν με πολλά αδικήματα και έχει τουλάχιστον 30 καταδίκες.

Δεν είχε όμως και τη δυνατότητα εκ του νόμου το δικαστήριο να του επιβάλει η έφεση μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και να οδηγηθεί στη φυλακή μετά από τη δίκη.

Ο Ποινικός Κώδικας δίνει τη δυνατότητα αυτή μόνο για αδικήματα που τιμωρούνται με πάνω από τρία χρόνια φυλάκιση, ενώ η επικίνδυνη σωματική βλάβη για την οποία καταδικάστηκε ο 32χρονος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως τρία έτη.

Ετσι ο 32χρονος κυκλοφορεί ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι στο δικαστήριο δεν ζήτησε καν «συγγνώμη» για τις πράξεις του. Αντίθετα ο κατηγορούμενος αρνούταν τις κατηγορίες, έλεγε ότι εκείνος δεν έχει κάνει το παραμικρό και ότι δεν ήξερε τίποτα για αυτά που τον κατηγορούσαν.

Ο καταδικασθείς δεν έδειξε ίχνος μετάνοιας αν και η παθούσα ήταν παρούσα στο δικαστήριο και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις του, τον τρόπο που εκείνος την πλησίασε από πίσω σε ανύποπτη χρονική στιγμή και την κλωτσιά που της έριξε στο δεξί μέρος του κεφαλιού της με αποτέλεσμα εκείνη να ζαλιστεί και να πέσει στο οδόστρωμα.

Η 29χρονη επισήμανε στο Αυτόφωρο ότι ο 32χρονος συνέχιζε να τη χτυπά και όταν εκείνη ήταν πεσμένη στο οδόστρωμα ενώ επιτέθηκε και σε μία άγνωστη σε εκείνη γυναίκα που έσπευσε να τη βοηθήσει, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή.

Ο 32χρονος προσποιούταν και χθες στο δικαστήριο ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση όπως έκανε και την Παρασκευή που οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, δείχνοντας δήθεν ότι δεν καταλάβαινε τι συμβαίνει.

Ωστόσο δεν έπεισε και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο καταδικάζοντάς τον για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου