ΤΟΠΙΚΑ

«Να αναβαθμιστεί σε Λιμενικό Σταθμό το Λιμενικό Φυλάκιο Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου»

να-αναβαθμιστεί-σε-λιμενικό-σταθμό-τ-308223

Ζητεί με ερώτησή του στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Την αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου σε Λιμενικό Σταθμό ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με κατάθεση ερώτησης προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οπως επισήμανε ο Χρήστος Μπουκώρος, η επαναλειτουργία του Λιμενικού Σταθμού του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου είναι ένα ζήτημα που είχε αναδείξει και στο παρελθόν με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς την προηγούμενη κυβέρνηση, για το οποίο αν και είχε λάβει σχετική δέσμευση υλοποίησής του, εντούτοις αυτό δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Σύμφωνα λοιπόν με την ερώτησή του βουλευτή Μαγνησίας, η αναβάθμιση σε Λιμενικό Σταθμό του Λιμενικού Φυλακίου του Αγίου Ιωάννη στο Μούρεσι εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει: «Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια μετά την υποβάθμιση του λιμενικού σταθμού του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου είναι πολλά, με σημαντικότερο αυτό της ελλιπούς φύλαξης και προστασίας της περιοχής. Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα παράνομης αλιείας έχουν αυξηθεί ραγδαία, ζημιώνοντας τους ντόπιους επαγγελματίες.

Επίσης, το υπάρχον προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου δεν επαρκεί για να καλύψει τις απαιτούμενες περιπολίες στην περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονο ανάγλυφο και μεγάλο μήκος ακτογραμμής, με αποτέλεσμα οι παραθαλάσσιες περιοχές του Ανατολικού Πηλίου να παραμένουν κυριολεκτικά αφύλακτες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου του Αγίου Ιωάννη στο Μούρεσι αποτελεί αίτημα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας. Σύμφωνα μάλιστα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου παραχωρεί ένα κτίριο για τις ανάγκες στέγασης της υπηρεσίας, το οποίο διαθέτει όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι είναι απαραίτητο να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας σε μια περιοχή που έχει μείνει κυριολεκτικά αφύλακτη.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Μπουκώρος επανέφερε το συγκεκριμένο ζήτημα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά και τη δέσμευσή του στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος, με τους οποίους συναντήθηκε πρόσφατα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου