ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας: Ο Τσίπρας εμφανίστηκε στη Θεσσαλία ως ένας νέος Μαρίνος Αντύπας

μαραβέγιας-ο-τσίπρας-εμφανίστηκε-στη-30805

Σχολιάζοντας τη χθεσινή επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο Κιλελέρ, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας επισημαίνει τα ακόλουθα:

«O κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στη Θεσσαλία ως ένας νέος Μαρίνος Αντύπας. Το πόσο πείθει στο ρόλο του επαναστάτη προστάτη των αγροτών φάνηκε από την προσέλευση και την ανταπόκριση των πολιτών στο Κιλελέρ.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τα πάντα, ξεχνώντας ταυτόχρονα πολύ βολικά όλα τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι μόνο από το πρόβειο γάλα έχαναν επί ΣΥΡΙΖΑ κατά μέσο όρο 100 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο από την πτώση της τιμής του στα 80 λεπτά το κιλό.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τους γεωργούς για τους οποίους επί ΣΥΡΙΖΑ δεν δημοπρατήθηκε ούτε ένα νέο αρδευτικό έργο υποδομής.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε μέχρι και για τη στήριξη που έδωσε στο συνεταιριστικό κίνημα, ξεχνώντας να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον Μάρτιο το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς!

Σε αυτή την ανερμάτιστη στάση η Ν.Δ. αντιπαραθέτει την αλήθεια:

  • Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη μερίμνησε ουσιαστικά για τους συνταξιούχους αγρότες, έτσι ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με την παραγωγή χωρίς να χάνουν από τη σύνταξή τους.
  • Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη ήδη στήριξε αγρότες και αλιείς με 150 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του Κορωνοϊού.
  • Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη απελευθέρωσε για να διαθέσει 50 εκατομμύρια ευρώ σε ενισχύσεις de minimis και άλλα 141 εκατομμύρια ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Αλιείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα συγκεκριμένες προτάσεις και όχι αερολογίες. Και σίγουρα ο ίδιος οφείλει –για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του στον Αγροτικό τομέα- να δώσει μιαν απάντηση στην πρόσφατη καταγγελία του αρμόδιου υπουργού Μ. Βορίδη, ότι μέσα σε 10 μήνες η Ν.Δ. έκανε όσα δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε τεσσεράμισι χρόνια…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου