ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές γνώρισαν τρόπους αειφόρου διαχείρισης των αποβλήτων

μαθητές-γνώρισαν-τρόπους-αειφόρου-δι-30798

Εμπειρίες ζωής αποκόμισαν οι μαθητές του τομέα γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +.

Συγκεκριμένα 13 μαθητές του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος με δύο συνοδούς καθηγητές επισκέφθηκαν την πόλη του Ααχεν του ομόσπονδου κρατιδίου Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες για την αειφόρο διαχείριση αποβλήτων, ιδιαιτέρως των αστικών αποβλήτων, που επιτυγχάνεται μέσω της ανακύκλωσης για την παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε σεμινάρια θεωρητικής κατάρτισης, επισκέψεις σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα καθώς και σε δράσεις πρακτικής εξάσκησης (αγροτικό συνεταιρισμό, φάρμα εκτροφής βοοειδών).

Επίσης η παρακολούθηση ειδικού πολιτιστικού προγράμματος για την ιστορία και τα αξιοθέατα της πόλης που γεννήθηκε ο Καρλομάγνος, ενός από τους σημαντικότερους αυτοκράτορες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που χαρακτηρίστηκε ως το «Φως του Μεσαίωνα», είχε ως αποτέλεσμα την επαφή τους με την ευρωπαϊκή ιστορία. Η υλοποίηση του προγράμματος προσέφερε στους μαθητές την δυνατότητα να διευρύνουν τους στόχους τους μέσω επαναπροσδιορισμού του επαγγελματικού τους μέλλοντος, καλλιέργησε τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την ποικιλομορφία των πολιτισμών και των γλωσσών της Ευρώπης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου