ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση στα μισθώματα κυλικείων

μείωση-στα-μισθώματα-κυλικείων-307610

Σήμερα το μίσθωμα σε ένα δημοτικό σχολείο είναι 600 – 700 ευρώ το τρίμηνο

Σε μείωση του μισθώματος που πληρώνουν όσοι εκμεταλλεύονται τα κυλικεία στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόκειται να προχωρήσει μετά από απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Η απόφαση θα έλθει ως απόρροια πρόσφατης τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία τα μισθώματα των κυλικείων μπορούν να μειωθούν μέχρι 20%, λόγω της πτώσης που είχαν οι εκμισθωτές τους στον κύκλο των εργασιών τους, καθώς η οικονομική κρίση είχε αντίκτυπο και στα είδη που προμηθεύονται οι μαθητές από τα κυλικεία.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα το μίσθωμα που πληρώνουν τα κυλικεία είναι κυμαινόμενο και είναι συνάρτηση των μαθητών που έχει κάθε σχολείο. Ειδικότερα το μίσθωμα σε ένα Δημοτικό Σχολείο είναι 600 – 700 ευρώ το τρίμηνο. Το αντίστοιχο μίσθωμα είναι πολύ μεγαλύτερο για τα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , όπου συστεγάζονται δύο ή περισσότερα γυμνάσια και λύκεια.

Εξάλλου με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την ανάγκη ανανέωσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών που υπάρχουν στα σχολεία του Βόλου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου σημειώνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι Διευθυντές των σχολείων που έχουν ανάγκη από νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και από φωτοτυπικά μηχανήματα, θα πρέπει να υποβάλουν τα αιτήματά τους στο αρμόδιο Γραφείο Εκπαίδευσης τα οποία με τη σειρά τους θα τα διαβιβάσουν προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου