ΤΟΠΙΚΑ

Καβάντζα με κοκαΐνη στα Λεχώνια

καβάντζα-με-κοκαΐνη-στα-λεχώνια-307180

Νέα καβάντζα με ναρκωτικά εντόπισε προχθές το πρωί σε δύσβατη δασική περιοχή στα Λεχώνια το Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Σε συνέχεια της επιχείρησης, που άρχισε την περασμένη Πέμπτη με την κατάσχεση 2,5 κιλών χασίς και τη σύλληψη 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, αστυνομικοί βρήκαν προχθές Τρίτη και κατέσχεσαν κοκαΐνη βάρους 212,22 γραμμαρίων, κάνναβη βάρους 215,4 γραμμαρίων, καθώς και 4 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα.

Το ΤΔΝ πέρασε χειροπέδες σε 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος φέρεται να διακινεί τα ναρκωτικά με συνεργό του, σύμφωνα με την Αστυνομία, τον 30χρονο Αλβανό.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν χθες στα δικαστήρια και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Παραπέμφθηκαν ακολούθως για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για σήμερα Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο κατηγορούμενοι ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Ο 32χρονος ημεδαπός λέει ότι τα ναρκωτικά τα είχε αγοράσει ο συγκατηγορούμενός του τον οποίο γνωρίζει εδώ και 1,5 χρόνο, καθώς προμηθευόταν από εκείνον ουσίες για ατομική χρήση και γνώριζε πού τα έκρυβε. Ο ίδιος λέει ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών εδώ και 15 χρόνια και ζει με επίδομα που λαμβάνει λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Από την πλευρά του ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας αρνείται ότι η κοκαΐνη και τα υπόλοιπα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν προχθές είναι δικά του. Υποστηρίζει ότι τον κατηγορούν άδικα και ισχυρίζεται ότι ο ίδιος είχε μόνο τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν την περασμένη Πέμπτη (2,5 κιλά κάνναβη) τα οποία είχε για τις προσωπικές του ανάγκες και το ομολόγησε στις αρχές την περασμένη εβδομάδα.

Η επιχείρηση του ΤΔΝ

Οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών άρχισαν την περασμένη εβδομάδα μετά από πληροφορίες που υπήρχαν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά τον 30χρονο Αλβανό και όταν βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία έδρασαν. Τον συνέλαβαν την περασμένη Πέμπτη το πρωί στα Λεχώνια.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του μικρή ποσότητα κάνναβης και σε δασική έκταση κοντά στην οικία του κάνναβη βάρους 56,37 γραμμαρίων, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους 2.515 γραμμαρίων, ενώ εντόπισαν και εκρίζωσαν τα 8 δενδρύλλια κάνναβης ανάπτυξης 35 εκατοστών.

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε την περασμένη Παρασκευή στα δικαστήρια Βόλου, παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή και πήρε προθεσμία για χθες Τετάρτη.

Ομως, τον πρόλαβαν οι εξελίξεις. Συνεχίζοντας την έρευνα στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είναι συνεργός 32χρονου ημεδαπού που σπρώχνει ναρκωτικά.

Σε επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε δύσβατη περιοχή:

-Δύο νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 212,22 γραμμαρίων,

-Ενα γυάλινο βάζο και δύο νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 215,4 γραμμαρίων,

-4 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 135 έως 160 εκατοστά και

18 κενές νάιλον συσκευασίες. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα ναρκωτικά και πέρασαν χειροπέδες στον 32χρονο, τον οποίο συνέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στην κρυψώνα με τα ναρκωτικά. Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου